Gut-Behrami do 27. zmage, Ferkova 16., Štuhec odstopila,

Alpski smučarski dvojček hitrih disciplin v svetovnem pokalu za ženske v St. Antonu je z zmago v zahtevnem superveleslalomu zaokrožila 29-letna Švicarka.
Fotografija: Švicarka Lara Gut-Behrami je alpski smučarski konec tedna v St. Antonu zaokrožila s 27. zmago v sveetovnem poklau. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Švicarka Lara Gut-Behrami je alpski smučarski konec tedna v St. Antonu zaokrožila s 27. zmago v sveetovnem poklau. FOTO: Joe Klamar/AFP

Švicarka Lara Gut-Behrami je zmagovalka drugega superveleslaloma v sezoni svetovnega pokala v alpskem smučanju. S št. 5 je kljub napakam 29-letnica najhitreje izpeljala zahtevno postavitev, ki je terjala veliko odstopov in prekinitev tekme v mondenem avstrijskem smučarskem središču St. Antonu. Dosegla je že 27. zmago v svetovnem pokalu.

Vsega 16 stotink sekunde je zaostala  Italijanka Marta Bassino, na zmagovalni oder pa je stopila še ena Švicarka Corinne Suter (0,20).

Med petnajstimi prvokategornicami so odstopile štiri tekmovalke. Med osmoljenkami sta bili tudi včerajšnja zmagovalka smuka Sofia Goggia in Slovenka Ilka Štuhec. Mariborčanka od štarta do odstopa ni ujela ritma, usodna pa je bila zadnja zahtevnejša postavitev vrat pred ciljem. Odstopila je prvič v sezoni.
Ilka Štuhec prvič v sezoni in izpeljala tekme. FOTO: Leon Vidic/Delo
Ilka Štuhec prvič v sezoni in izpeljala tekme. FOTO: Leon Vidic/Delo


Številne odstope je z zelo solidnim smučanjem izkoristila Maruša Ferk. S štartno številko 37 je z zaostankom 2,15 sekunde osvojila najboljšo uvrstitev v sezoni, 16. mesto.

Naslednja ženska postaja tekmovalk v hitrih disciplinah bo Crans Montana, pred odhodom na februarsko svetovno prvenstvo v Cortini d'Apmezzo Štuhčevo čaka še tekma v Garmisch-Partenkirchnu.
Maruša Ferk je z zelo solidno predstavo za osem stotink zgrešila 15. mesto. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Maruša Ferk je z zelo solidno predstavo za osem stotink zgrešila 15. mesto. FOTO: Christian Hartmann/Reuters


Ženska karavana alpskih smučark se zdaj seli v Flachau, kjer bo v torek slalomska preizkušnja, konec naslednjega tedna pa bo v Kranjski Gori »zlata lisica« z dvema veleslalomskima preizkušnjama.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je na vrhu še naprej Slovakinja Petra Vlhova. Zbrala je 649 točk, Gutova se je povzpela na 5. mesto (390) in je vodilna tudi v superveleslalomski skupni razvrstitvi (145 točk), Štuhčeva je skupno 17. (142) v svetovnem pokalu. Po dveh tekmah v superveleslalomu ima Štuhčeva le točko več od Ferkove, 16:15.

Preberite še:

Komentarji: