Hud padec Klemna Kosija (VIDEO)

Mariborčan je na brutalnem smuku v Bormiu pri grdem padcu prebil zaščitne ograje in obležal nezavesten. Prve informacije so spodbudne.
Fotografija: Klemna Kosija so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. FOTO: AP
Odpri galerijo
Klemna Kosija so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico. FOTO: AP

V italijanskem Bormiu se je odvil moški smuk za svetovni pokal. Letos je proga Stelvio, ki velja za izjemno težko, še posebno zahtevna, podlaga je ledena, na njej se je na današnji tekmi odvijal boj za preživetje. Gostitelji so slavili dvojno zmago, na najvišjo stopničko se je povzpel Dominik Paris (1:55,21), njegov rojak Christof Innerhofer je na drugem mestu zaostal za 36 stotink sekunde, tretji je bil Švicar Beat Feuz z 52 stotinkami zaostanka.

Od štirih slovenskih smukačev na štartu sta do cilja presmučala le dva Miha Hrobat je zasedel 39. mesto (+3,61), Boštjan Kline pa 44. (+4,14) –, točk nista osvojila. Martin Čater in Klemen Kosi sta odstopila.

Dominik Paris je najhitreje presmučal brutalno progo Stelvio. FOTO: AP
Dominik Paris je najhitreje presmučal brutalno progo Stelvio. FOTO: AP


Kosi s helikopterjem v bolnišnico, stanje spodbudno


Najboljšega slovenskega tekmovalca v hitrih disciplinah v tej sezoni Kosija je na zahtevnem terenu v spodnjem delu proge na enem od zavojev pri veliki hitrosti nagnilo na desno stran, izgubil je ravnotežje, vrglo ga je v zaščitne mreže. Te je Mariborčan prebil in nepremično obležal na trebuhu.



Tekmo so za nekaj časa prekinili, Mariborčana pa po padcu zelo hitro s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v bližnji Sondrio. "Njegovo trenutno stanje je spodbudno, je pri zavesti in normalno odgovarja na vprašanja, premika roke in noge, ima pa bolečine v vratu in odrgnine na obrazu," so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.


 

Komentarji: