Ilka po dolgem času spet nasmejana v cilju superveleslaloma

Švicarska zvezdnica Lara Gut-Behrami v svojo korist odločila tudi preizkušnjo za svetovni pokal v Kvitfjellu. Štuhčeva po dolgih petih letih med deseterico.
Fotografija: Ilka Štuhec si je v superveleslalomu v Kvitfjellu prismučala osmo mesto. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Odpri galerijo
Ilka Štuhec si je v superveleslalomu v Kvitfjellu prismučala osmo mesto. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP

Švicarska smučarska zvezdnica Lara Gut-Behrami je slavila novo zmago v svetovnem pokalu. Najhitrejša je bila tudi na superveleslalomu v Kvitfjellu. Najbolj sta se ji približali Avstrijki Cornelia Hütter in Mirjam Puchner, ki sta na drugem oziroma tretjem mestu zaostali le za 0,12 oziroma 0,13 sekunde. 

Nehvaležno četrto mesto sta si z zaostankom 29 stotink delili Nemka Kira Weidle in češka deskarska šampionka Ester Ledecka, šesta pa je bila Italijanka Federica Brignone (+ 0,31).

Zelo dober dober nastop je uspel tudi slovenski zvezdnici Ilki Štuhec, ki je z zaostankom 1,06 sekunde zasedla osmo mesto. Ko je videla svoj rezultat, se ji je kar smejalo. To je njena najboljša uvrstitev v tej disciplini po več kot petih letih. Nazadnje je bila v superveleslalomu med deseterico decembra 2018, ko je zmagala v Val Gardeni.

Pri drugem vmesnem času je bila 33-letna Mariborčanka še poravnana z zmagovalko Gut-Behramijevo, zatem pa se je njen zaostanek poveč(ev)al na 0,35, 0,78 in 1,06 sekunde, kolikor je – kot že omenjeno – znašal v cilju. »Današnja tekma je bila nekoliko posebna. Bila je bolj pomladanska, ne ravno zimska. A se je kljub temu dalo dobro smučati in napadati. Sama sem bila na začetku malce preveč zakrčena, a sem nato ujela ritem. Bila sem presenečena, ko sem videla rezultat, saj nisem mislila, da sem smučala tako hitro,« je priznala Štuhčeva.

Švicarka Lara Gut-Begrami je najhitreje presmučala tudi superveleslalom v Kvitfjellu. FOTO: Geir Olsen/AFP
Švicarka Lara Gut-Begrami je najhitreje presmučala tudi superveleslalom v Kvitfjellu. FOTO: Geir Olsen/AFP

Najbolj nasmejana pa je bila švicarska zmagovalka. »Najpomembneje je, da smo imele smučarke po več odpovedih spet tekmo. In seveda jo je bilo lepo tudi dobiti. V zgornjem delu sem si morda premalo upala, v spodnjem sem nato smučala veliko bolje,« je pojasnila 32-letna Gut-Behramijeva, ki je slavila tretjo superveleslalomsko zmago v tej sezoni in skupno 22. v tej disciplini. Vseh skupaj ima zdaj v svetovnem pokalu že 45.

Jutri bo v tem norveškem smučarskem prizorišču na sporedu še en superveleslalom.

Preberite še:

Komentarji: