Ilka Štuhec z bolečinami v kolenu predčasno domov iz Cortine d'Ampezzo

Dvakratna svetovna prvakinja začutila težave med današnjim smukom, v katerem je bila 11., in zato v nedeljo ne bo nastopila v superveleslalomu.
Fotografija: Ilka Štuhec je med smukom začutila bolečine v desnem kolenu. FOTO: Joe Klamar/AFP
Odpri galerijo
Ilka Štuhec je med smukom začutila bolečine v desnem kolenu. FOTO: Joe Klamar/AFP

Naša vodilna smučarka hitrih disciplin Ilka Štuhec ne bo nastopila v jutrišnjem superveleslalomu. Danes je v Cortini d'Ampezzo v smukaški preizkušnji s spodobno predstavo zasedla 11. mesto – zmagala je vnovič Italijanka Sofia Goggia –, toda obenem je občutila bolečine v kolenu, zato je na nedeljski tekmi ne bo na štartu.  

"Štuhčeva je med smukom začutila ostrejše bolečine v desnem kolenu, a je kljub temu tekmo končala na 11. mestu. Z ekipo se bo zdaj odpravila domov, kjer bo opravila diagnostične preiskave, s čimer bo bolj natančno znano, za kakšno vrsto poškodbe gre. V ekipi pred odhodom na olimpijske igre na Kitajskem ničesar ne prepuščajo naključju in zato z jutrišnjim nastopom na superveleslalomu ne želijo tvegati poslabšanja stanja. O nastopu na tekmah v Garmisch Partenkirchnu prihodnji konec tedna se bodo v ekipi odločali po tem, ko bo več znanega o stanju desnega kolena," so zapisali v sporočilu za javnost v ekipi dvakratne svetovne prvakinje.

Preberite še:

Več iz te teme:

Komentarji: