Ilka Štuhec: Zlata lisica je moja domača tekma!

Slovenska smukaška šampionka se bo konec tedna udeležila veleslalomov v Kranjski Gori.
Fotografija: Ilka Štuhec se že veseli tekem v Kranjski Gori. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Ilka Štuhec se že veseli tekem v Kranjski Gori. FOTO: Matej Družnik

Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec se je po tekmah v St. Antonu odločila, da bo vendarle nastopila tudi na Zlati lisici, ki so jo zaradi pomanjkanja snega iz Maribora premaknili v Kranjsko Goro. Na smučišču v Podkorenu bosta v soboto in nedeljo na sporedu dva veleslaloma.

»Zlata lisica je moja domača tekma, četudi jo preselijo iz Maribora v Kranjsko Goro. Zato hočem nastopiti! Resda je urnik naporen, zdaj se namreč resnično začenja sezona hitrih disciplin s tekmami smuka in superveleslaloma, ampak na Zlati lisici si želim vselej nastopiti,« je poudarila smukaška svetovna prvakinja.

»S tem si želim podpreti tudi prireditelje, ki jih veliko osebno poznam, zato vem, kako si prizadevajo za izvedbo tekmovanja, to morda narediti še bolj zanimivo in opozoriti, da je Slovenija pomemben sestavni del urnika svetovnega pokala v alpskem smučanju,« je dejala Štuhčeva in obžalovala, da v cilju ne bo navijačev.


Verjame, da bodo gledalci kmalu spet na tekmah


»Škoda, da ne bo gledalcev, a tako pač je. Poskrbeti moramo za zdravje in varnost. Upam in verjamem, da bodo kmalu znova na tekmah,« si je zaželela Mariborčanka, ki se bo prvič v tej sezoni predstavila v veleslalomu. Nazadnje je v tej disciplini tekmovala pred skoraj dvema letoma na Zlati lisici v Mariboru; tedaj je zasedla 20. mesto. Takoj po tekmi se je odpravila na svetovno prvenstvo v Åreju, kjer je devet dni pozneje osvojila drugo zlato kolajno v smuku.


Minulo soboto je v St. Antonu dobila potrditev, da je v smuku med najboljšimi na svetu. Od zmagovalnega odra jo je ločilo le 12 stotink sekunde. Nedeljskega superveleslaloma pa ni končala.

»Postavitev je bila težka. Z njo se že od štarta nekako nisem spoprijateljila. Nič mi ni šlo po načrtu. Po napaki sem skušala nekaj nadomestiti z bolj direktno linijo, vendar sem že v zraku, ugotovila, da se mi ne bo izšlo,« je še dejala Štuhčeva.

Komentarji: