Jakov po poroki čaka na novo gnezdo

Na poroki Jakova Faka in njegove izbranke 80 svatov. Za pričo si je izbral nekdanjega sotekmovalca.
Fotografija: Jakov Fak in njegova Matea sta se odločila, da bosta v zakonski stan skočila na manjši poroki, na kateri je bilo 80 svatov. FOTO: Lukart wedding photography
Odpri galerijo
Jakov Fak in njegova Matea sta se odločila, da bosta v zakonski stan skočila na manjši poroki, na kateri je bilo 80 svatov. FOTO: Lukart wedding photography

Medtem ko so v soboto v Ljubljani ljubitelji kolesarstva pedalirali na premierni barjanki, sta usodni »da« na Brdu pri Kranju dahnila slovenski biatlonec Jakov Fak in njegova izbranka Matea Korenić. Z Rečanko, s katero sta par že deset let, sta se spoznala že v osnovni šoli v Mrkoplju na Hrvaškem, Jakovemu domačemu kraju, kjer ima Matea babico in dedka po mamini strani. Pred tremi leti je Jakova izbranka, ki je končala študij na fakulteti za menedžment v turizmu, sledila svojemu partnerju in se preselila v Ljubljano.
 

Jakova priča nekdanji biatlonec


Mlada starša (zakonca Fak imata hčerko Milo, ki bo letos upihnila dve svečki) sta svojo zvezo letos kronala s poroko v ožjem krogu. Poročila sta se cerkveno, Jakova priča je bil nekdanji biatlonec Simon Kočevar. Čudovit dan se je nadaljeval z zabavo na prostem. Med svati je bilo 80 povabljencev, med katerimi so bili njuni najožji prijatelji in biatlonska reprezentanca s serviserji in fizoterapevtom. Jakovega in Mateinega slavja so se udeležili Jakovi sotekmovalci v smučini Klemen Bauer, Mitja Drinovec, Miha Dovžan, Rok Tršan in Urška Poje, trener Uroš Velepec, nekdanji biatlonci Janez Marič, Vasja Rupnik, Peter Dokl in Lenart Oblak, na poroki je bil tudi nekdanji veslač in zdajšnji podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Iztok Čop.
 

Finale bi rad gledal v novem domu


Lastnik dveh olimpijskih kolajn ima za sabo izjemno leto, osvojil je srebrno kolajno na olimpijskih igrah v Pjongčangu, svojo dolgoletno zvezo z Mateo kronal s poroko, piko na i pa bo mlada družina postavila z novo hišo, v katero naj bi se ugnezdila med poletjem. Jakov, ki je tudi velik ljubitelj nogometa, nam je v anketi o svetovnem prvenstvu, ki se prične jutri v Rusiji, dejal, da bi si rad finale ogledal v svojem novem domu.

Za čudovite fotografije mladoporočencev, ki si jih lahko ogledate s klikom na zgornjo fotografijo, so poskrbeli pri Lukart wedding photography.

Komentarji: