Je padla kakšna stava med brati? »Ne, ker so stavnice zaprte«

Slovenski smučarski skakalci dobro razpoloženi pred odhodom na uvodno postajo novoletne turneje v Oberstdorfu.
Fotografija: Anže Lanišek bo slej ko prej glavni slovenski adut na 69. novoletni turneji. FOTO: Markku Ulander/Reuters
Odpri galerijo
Anže Lanišek bo slej ko prej glavni slovenski adut na 69. novoletni turneji. FOTO: Markku Ulander/Reuters

Slovenski smučarski skakalci se bodo jutri zgodaj zjutraj odpeljali proti Oberstdorfu, kjer se bo v ponedeljek začela 69. novoletna turneja. Strokovno vodstvo naše reprezentance je z novim glavnim trenerjem Robertom Hrgoto na čelu odločilo, da bodo naše barve na tekmovanju štirih skakalnic branili Anže Lanišek, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič ter vsi trije bratje Prevc – Cene, Domen in Peter.

»Merimo med deseterico, videli pa bomo, kaj nam bodo prinesle tekme,« je dejal Hrgota in pristavil, da je tudi na zadnjih treningih v Planici najboljšo formo kazal Lanišek. »Preostali reprezentanti so si bili precej blizu, s posameznimi poskusi pa so se približali tudi Anžetu,« je razkril slovenski selektor.
image_alt
Kadar ni v finalu, zase reče, da je turist


Lanišek je povedal, da je z njegovim hrbtom že precej bolje, tako da ne pričakuje težav. »Z zadnjimi skoki sem zadovoljen, so lepa popotnica za turnejo. Upam, da bom nadaljeval v takšnem ritmu in morda še kaj dodal,« si je zaželel 24-letni član SSK Mengeš.
image_alt
Na Kulmu je jokal kot dež, včeraj se je le smejal


Peter Prevc si želi, da bi pokazal več, kot je nazadnje v svetovnem pokalu. »V Planici mi je šlo že bolje, toda šele tekme bodo pokazale, kaj lahko realno pričakujem,« je povedal najstarejši od bratov Prevc, ki je z 28 leti obenem tudi najizkušenejši skakalec v zdajšnjem udarnem slovenskem moštvu.


Želi si, da Engelberg ne bi ostal le en vrh


Bor Pavlovčič si bo prizadeval nadaljevati po zastavljeni poti in upal, da se mu bodo pokrili vsi dejavniki. S skoki na državnem prvenstvu, na katerem je zasedel osmo mesto, ni bil zadovoljen, vendar pa si jih ni jemal k srcu. »Že dan pozneje sem opravil spet odličen trening z Mitjo Oraničem,« je zaupal 22-letni član Nordijskega društva Rateče Planica.
image_alt
Zajc: Povedal sem le svoje mnenje, tega pa ne obžalujem


Žiga Jelar, ki je izpustil tekmi v Engelbergu, je treniral naprej po zastavljenem programu in se malo odpočil. »Verjamem, da mi bo zaradi napolnjenih baterij lažje, želim pa si, da bi me čim pogosteje spremljal nasmešek,« je o svojih pričakovanjih spregovoril 23-letni član kranjskega Triglava.
image_alt
Tudi tuji strokovnjaki opazili razliko pri Slovencih


Podobno sta na spletni novinarski konferenci razmišljala tudi njegova klubska kolega – Cene in Domen Prevc. »Upam, da Engelberg zame ne bo le en vrh, ampak da bo – podobno kot epidemija covida-19 – ostala kakor planota,« je razmišljal Cene Prevc, medtem ko je najmlajši od bratov Prevc dodal, da si je v zadnjih dneh »resetiral« glavo.

Nadeja se, da bo dobro štartal v turnejo. Na vprašanje Tomija Trbovca, predstavnika za odnose z javnostmi pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS), ali je med brati Prevc padla kakšna stava glede turneje, pa je odvrnil, da ne, ker so stavnice zaprte ...

 

Komentarji: