Južnokorejska drsalna šampionka razkrila temno plat uspeha (VIDEO)

Na pričanju na sodišču v Suwonu je Suk-hee Shim obelodanila, da jo je trener Jae-beom Cho že od rosnih let telesno in psihološko trpinčil.
Fotografija: Komaj 21-letna šampionka se je že zdravila zaradi depresije, motenj spanja in posttravmatskega sindroma. FOTO: Yonhap/AFP
Odpri galerijo
Komaj 21-letna šampionka se je že zdravila zaradi depresije, motenj spanja in posttravmatskega sindroma. FOTO: Yonhap/AFP

Seul – Južnokorejska hitrostna drsalka na kratkih progah Suk-hee Shim ima v vitrini domala vse lovorike, ki so bile na razpolago – štiri olimpijska odličja, od tega dve najžlahtnejšega leska, deset naslovov svetovne prvakinje in še devet drugih kolajn, osvojenih na svetovnih prvenstvih od leta 2013 do letos. Toda cena uspeha je bila visoka. Na pričanju na sodišču v Suwonu je namreč obelodanila, da jo je trener Jae-beom Cho že od rosnih let telesno in psihološko trpinčil in zlorabljal.


S hokejsko palico ji je zlomil prste


»Od mojega sedmega leta naprej me je pretepal in nenehno žalil. Zelo sem se ga bala. Nekoč me je tako močno udaril s hokejsko palico, da mi je zlomil prste na roki, le nekaj tednov pred letošnjimi zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu pa sem po njegovih težkih udarcih, tudi v glavo, mislila, da bom umrla. Nasilje nad menoj se je z leti zgolj še stopnjevalo,« je med drugim na pričanju s solzami v očeh razkrila komaj 21-letna hitrostna drsalka, ki se je že zdravila zaradi depresije, motenj spanja in posttravmatskega sindroma.

Komentarji: