Kdo je boljši: Boštjan Kline ali Filip Flisar?

Jasno bo v soboto, ko bodo v okviru smuka za DP gledalci na Krvavcu lahko spremljali tudi ekshibicijski »Dila dvoboj«.
Fotografija: Filip Flisar (drugi z leve) in Boštjan Kline (tretji z leve) se bosta tokrat pomerila med seboj. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice
Odpri galerijo
Filip Flisar (drugi z leve) in Boštjan Kline (tretji z leve) se bosta tokrat pomerila med seboj. FOTO: Marko Feist/Slovenske novice

Krvavec – Z državnim prvenstvom na Krvavcu se za slovenske alpske smučarje končuje poolimpijska sezona. Zadnji konec tedna so si lovorike že razdelili v veleslalomu (Štefan Hadalin je za sekundo ugnal Žana Kranjca, Neja Dvornik pa – ob odsotnosti Mete Hrovat – za sekundo in pol Rebeko Oblak) in slalomu (ravno tako Hadalin in Dvornikova), danes si jih bodo v alpski kombinaciji in superveleslalomu, veliki finale pa bo v soboto s smukaškima preizkušnjama.


Za poslastico »Dila dvoboj«


Na Smučarski zvezi Slovenije (SZS) so želeli predvsem tekmovanje v kraljevski disciplini, ki ga bo od 9.30 naprej prvič doslej v živo prenašala nacionalna televizija, narediti še privlačnejše za gledalce, zato so pripravili bogat spremljevalni program, v katerem izstopa predvsem ekshibicijski »Dila dvoboj« med Boštjanom Klinetom in Filipom Flisarjem v smuku in smučarskem krosu. Velja poudariti, da je bil na Ptuju živeči priljubljeni bradati Mariborčan v »prejšnjem življenju« alpski smučar, specialist za hitre discipline.


Švicarski zdravniki so se zmotili


Kot je znano, je Flisar na finalu sezone svetovnega pokala v Veysonnazu grdo padel, prvi bolnišnični izvidi pa so poleg pretresa možganov pokazali še, da mu je z medenice odtrgalo narastišče mišice in del kosti, zaradi česar naj bi nekaj časa miroval. Toda dodatni zdravniški pregledi so dali vedeti, da poškodbe vendarle niso tako hude. »Švicarski zdravniki so se pri prvi diagnozi malo zmotili, saj so videli neko staro poškodbo medenice, za katero niti ne vem, kdaj se je zgodila. Nadaljnji pregledi so potrdili, da je vse v redu,« je v svojem slogu komentiral nekdanji svetovni prvak.

Preberite še:

Komentarji: