Kline se je zastrupil s hrano

Noč je preživel v bolnišnici v Avstriji, zdaj je v reprezentančnem hotelu in se počuti bolje.
Fotografija: Boštjan Kline se je pred tekmami v Kitzbühelu zastrupil s hrano. FOTO: Leonhard Föger/Reuters
Odpri galerijo
Boštjan Kline se je pred tekmami v Kitzbühelu zastrupil s hrano. FOTO: Leonhard Föger/Reuters

Italijanski alpski smučar Christof Innerhofer je bil najhitrejši na zadnjem treningu pred petkovim prvim smukom za svetovni pokal v avstrijskem Kitzbühlu. Na zaradi vremenskih razmer skrajšanem Streifu je bil s časom 1:10,45 za 16 stotink hitrejši od Francoza Johana Clareyja. Slovenci so bili zunaj najboljše trideseterice, Martin Čater je bil 31.

Čater, šesti z zadnjega smuka v Wengnu v Švici, je za Innerhoferjem danes zaostal 1,96 sekunde. Miha Hrobat je bil 47. z zaostankom 2,76 sekunde, medtem ko Boštjan Kline ni nastopil. Po informacijah Smučarske zveze Slovenije je noč preživel v bolnišnici zaradi suma zastrupitve s hrano. Trenutno je že v reprezentančnem hotelu in se počuti bolje. Odločitev o nastopu na petkovem smuku bodo sprejeli zjutraj.

Zaradi slabše vremenske napovedi so organizatorji tekem za pokal Hahnenkamm v sredo spremenili spored. Tako bo v petek na sporedu prvi od dveh smukov (11.30), v soboto bo na vrsti slalom z vožnjama ob 10.30 in 13.45, v nedeljo pa še en smuk (11.30).

Komentarji: