Konec sezone za smukača Martina Čatra

Na drugem smukaškem treningu SP si je Martin Čater natrgal sprednjo križno vez, poškodoval hrustanec in meniskus.
Fotografija: Martin Čater se je na drugem smukaškem treningu poškodoval, sezone je zanj konec. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Martin Čater se je na drugem smukaškem treningu poškodoval, sezone je zanj konec. FOTO: AFP

Po smukaškem delu ženske kombinacije, po katerem je bila Ilka Štuhec pred slalomskim nastopom na drugem mestu (za vodilno Ramono Siebenhofer je zaostajala za pičlo stotinko), so se po terenu v Åreju pognali moški. Drugi uradni smukaški trening je najhitreje presmučal Dominik Paris, svetovni prvak v superveleslalomu. Na štartu so bili štirje slovenski smukači, med njimi tudi Martin Čater.

Na skrajšani progi, na kateri je za uradne rezultate štel zadnji vmesni čas, je bil Čater na 26. mestu. Do konca sta sledila še dva zavoja s skokom, pred katerim je Čater padel, se pobral in nadaljeval proti cilju. Zaradi pekoče bolečine ga je pregledal reprezentančni zdravnik Anže Kristan, magnetna resonanca v bolnišnici v Östersundu pa je pokazala, da ima Celjan natrgano sprednjo križno vez, poškodovan meniskus in hrustanec. Jutri, ko se bodo njegovi tekmeci merili za naslove v smuku, bo odpotoval v domovino, kjer bo nadaljeval zdravljenje, sezone je zanj konec.

Jutri bodo na štartu štirje slovenski predstavniki: Klemen Kosi, Boštjan Kline, Miha Hrobat in Štefan Hadalin. Prvi trije so na superveleslalomu odstopili, Čater pa je s 13. mestom izenačil svojo najboljšo uvrstitev na svetovnih prvenstvih.
 

Komentarji: