Košir izpadel v osmini finala, Mastnak še prej

Tretji paralelni slalom v sezoni svetovnega pokala se slovenski deskarski trojici na Kitajskem ni izšel.
Fotografija: Žan Košir je obtičal na prvi stopnički izločilnih bojev. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Žan Košir je obtičal na prvi stopnički izločilnih bojev. FOTO: Tadej Regent/Delo

Secret Garden – »S slalomi imam v tej sezoni še precej neporavnanih računov, vendar pa se z novim odmerkom samozavesti in motivacije po veleslalomski zmagi z optimizmom podajam na tekmo,« je pred današnjim tretjim paralelnim slalomom v sezoni svetovnega pokala deskarjev na snegu napovedoval Tim Mastnak, ki si je včeraj drugič v sezoni pokoril veleslalomsko konkurenco. Danes pa v kitajskem Secret Gardnu, na prizorišču olimpijskih iger leta 2022, žal ni bil tako prepričljiv.


Svetovni prvak prehiter


V kvalifikacijah je namreč zasedel nehvaležno 17. mesto in bil za pičle štiri stotinke prepočasen za izločilne boje, ki pa jih je prav na ta račun za las ujel Žan Košir, pred tednom dni veleslalomski zmagovalec v ravno tako olimpijskem Pjongčangu. Izkušeni 34-letni Tržičan tako v osmini finala ni mogel izbirati proge, za nameček mu je nasproti stal tudi zelo prepričljivi zmagovalec kvalifikacij, mladi Rus Dmitrij Loginov, sicer dvakratni svetovni prvak iz nedavnega Park Cityja.


Tudi Gloria brez izločilnih bojev


Košir se je zgoraj dobro kosal s tekmecem, nato pa z roko zadel v vratca in izgubil ritem, zaradi česar je ciljno črto prečkal več kot sekundo in pol počasneje kot tekmec, kar je zadostovalo za končno 15. mesto. Podobno kot Mastnak se skozi kvalifikacije ni prebila niti Gloria Kotnik, ki se na kitajskem snegu že včeraj ni znašla, danes pa je končala na 23. mestu. Deskarska karavana se bo zdaj vrnila v Evropo, kjer jo čez dva tedna čaka veleslalomsko nadaljevanje v švicarskem Scuolu, prizorišču lanske prve Mastnakove zmage v svetovnem pokalu.


Presenetljiva zmagovalca


Slalom se je sicer razpletel presenetljivo, oba zmagovalca sta si namreč prvič v karieri pokorila vso konkurenco. Med dekleti je domače navijače – in slovenskega trenerja Petra Kotnika, ki bdi nad tamkajšnjo ekipo – razveselila 20-letna Naiying Gong, ki se ni pred tem še nikdar v svetovnem pokalu prebila v polfinale in boljša kot šesta letos na Rogli še ni bila. Med moškimi je Italijan Daniele Bagozza z zmago nadgradil daleč najboljši dosežek dotlej v karieri, drugo mesto ravno tako z januarske Rogle. Danes je v finalu odpravil tudi favoriziranega Loginova.

Preberite še:

Komentarji: