Kraft s težkim srcem sporočil svojo odpoved

Avstrijski skakalni zvezdnik po vrnitvi s popotovanja po svetu še ni v dovolj dobri formi za tekme.
Fotografija: Stefan Kraft se je šele v začetku junija vrnil na trening. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Stefan Kraft se je šele v začetku junija vrnil na trening. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

S slovesnim odprtjem so se sinoči v Krakovu uradno začele tretje evropske igre, na katerih se bodo prvič med seboj merili tudi smučarski skakalci in skakalke. Nastopu v Zakopanah, kjer bodo med 27. junijem in 1. julijem tekme v skokih, pa se je odpovedal avstrijski zvezdnik Stefan Kraft.

»Nisem še v tako dobri formi, ki bi jo potreboval, da bi lahko brez slabe vesti nastopil na takšni prireditvi. Zaradi tega s težkim srcem odpovedujem svojo udeležbo,« je svojo odločitev obrazložil 30-letni Avstrijec, ki si je po koncu prejšnje dolge sezone privoščil daljših oddih. Z ženo Mariso sta se odpravila na šesttedensko popotovanje po svetu.

image_alt
Bil sem kritičen in sem še vedno, očitno so v ozadju določeni interesi

»Rezervirala sva si zgolj prvi hotel, potem sva se prepustila toku dogodkov,« je razkril Kraft, ki je med drugim užival tudi na Havajih. Reprezentančnim kolegom se je na pripravah spet pridružil šele v začetku tega meseca, nad čemer sicer njegovi trenerji niso bili najbolj navdušeni.

Avstrijo bodo tako na evropskih igrah v smučarskih skokih v moški konkurenci zastopali Manuel FettnerJan Hörl, Markus Müller in Daniel Tschofenig, v ženski pa Sara Marita Kramer, Chiara Kreuzer, Jacqueline Seifriedsberger in Hannah Wiegele

Preberite še:

Komentarji: