Kristoffersen do druge zmage na progi Gudiberg, Slovenca brez finala

Norvežan je na slalomu v Garmisch-Partenkirchnu izkoristil polom favoritov na drugi progi.
Fotografija: Henrik Kristoffersen na poti do zmage v Garmisch-Partenkirchnu. FOTO: Christof Stache/AFP
Odpri galerijo
Henrik Kristoffersen na poti do zmage v Garmisch-Partenkirchnu. FOTO: Christof Stache/AFP

Norvežan Henrik Kristoffersen je zmagovalec tudi drugega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Garmisch-Partenkirchnu. Na progi Gudiberg je slavil z osmim časom prvega nastopa po polomu favoritov na drugi progi. Tako kot v soboto sta bila neuspešna tudi oba Slovenca. Žan Kranjec je bil prepočasen za še en nastop, Tijan Marovt pa ni dokončal smučanja na prvi progi.

Kranjec, ki je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu osvojil srebrno kolajno v veleslalomu, je sicer slalomsko progo Gudiberg presmučal od štarta do cilja, a je bil prepočasen. Z zaostankom 2,79 sekunde je zasedel 40. mesto med 46 uvrščenimi. Marovt pa je bil del 24 smučarjev, ki so odstopili.

Norvežan prvi do dveh zmag

Najboljši čas prve proge je uspel Švicarju Loicu Meillardu pred rojakom Ramonom Zenhäusernom in Avstrijcem Johannesom Strolzem. Olimpijski prvak Clement Noel iz Francije je odstopil. V finalu pa so se karte porazdelile na novo. Zmagovalec prvega slaloma v Garmisch-Partenkirchnu Kristoffersen, ki je bil po prvem nastopu osmi (+0,88), je s četrtim časom finala še drugič skočil na vrh zmagovalnega odra.

Prvič v tej zimi se je zgodilo, da je en smučar zmagal na dveh slalomih. Sedemindvajsetletni Norvežan je vpisal še 26. zmago v svetovnem pokalu, 21. slalomsko. Vsega skupaj ima že 45 slalomskih stopničk, s čimer je četrti najboljši slalomist v moški konkurenci v svetovnem pokalu.

Britanec Dave Ryding, ki je bil na prvi progi komaj 19., je v finalu nadoknadil velik zaostanek, 1,41 sekunde za vodilnim, in še drugič v sezoni (po senzacionalni zmagi v Kitzbühelu) skočil na stopničke. Linus Strasser, na prvi progi 16., je s končnim tretjim mestom poskrbel za domače stopničke.

Preberite še:

Komentarji: