Kristoffersen ga je polomil, Noel se je zavihtel na vrh

Zmaga na nočnem slalomskem spektaklu v Schladmingu v Francijo, Slovenija brez finalista.
Fotografija: Clement Noel na poti do zmage. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Odpri galerijo
Clement Noel na poti do zmage. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters

Clement Noel je zmagovalec nočnega slaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Schladmingu. Francoz je bil najhitrejši pred Švicarjem Ramonom Zenhäusernom in Norvežanom Lucasom Braathnom. Slovenca Štefan Hadalin in Tijan Marovt se nista uvrstila v finale.

Henrik Kristoffersen, ki je dosegel najboljši čas na prvi progi, je v finalu zapravil boj za stopničke in tekmo končal šele na 11. mestu. Norvežan ostaja izenačen z Benjaminom Raichom s štirimi zmagami na slalomih v Schladmingu.

Noel, ki je bil na prvi progi sedmi, je na drugi dodal plin in proslavil svojo prvo zmago v tej zimi in tudi prvo v Schladmingu. Francoz je pri 25 letih dosegel še deseto zmago v svetovnem pokalu, vse v slalomih. Olimpijski prvak iz Pekinga je za uspeh prejel tudi ček v višini skoraj 50.000 evrov.

Dva metra visoki Švicar Zenhäusern je na drugem mestu zaostal zgolj za sedem stotink sekunde, Braathen pa za 38 stotink na tretjem mestu. Braathen tudi po Schladmingu ostaja oblečen v rdečo majico vodilnega slalomista sezone. Za lanskega zmagovalca tega spektakla pod žarometi na progi Planai, Nemca Linusa Strasserja, se je tekma končala na drugih vratih, ko je naredil napako in odstopil.

Slovenci tako kot lani praznih rok

Drugo leto po vrsti na slalomih v Schladmingu ni bilo Slovenca v finalu. Štefan Hadalin je nastop na prvi progi končal na 39. mestu. Z zaostankom 4,62 sekunde je izpadel iz trideseterice finalistov. Od finala ga je ločilo 62 stotink sekunde. Tijan Marovt s štartno številko 65 ni imel možnosti za preboj v finale. Odstopil je že po prvem merjenju vmesnega časa.

V Schladmingu bodo v sredo pripravili še moški veleslalom pod žarometi, na katerem bo slovenski adut za vrhunsko uvrstitev Žan Kranjec.

Preberite še:

Komentarji: