Anže Lanišek znova na zmagovalnem odru

Nemški smučarski skakalec Karl Geiger je dobil tudi drugo tekmo za svetovni pokal v Titisee-Neustadtu, do točk spet vseh šest Slovencev.
Fotografija: Anže Lanišek (levo) je bil znova drugi za zmagovalcem Karlom Geigerjem (na sredini), tretji pa je bil spet Markus Eisenbichler. FOTO: Thomas Kienzle/AFP
Odpri galerijo
Anže Lanišek (levo) je bil znova drugi za zmagovalcem Karlom Geigerjem (na sredini), tretji pa je bil spet Markus Eisenbichler. FOTO: Thomas Kienzle/AFP

Nemški smučarski skakalec Karl Geiger (131 m in 143 m) je bil najboljši tudi na drugi tekmi smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Titisee-Neustadtu. Na odlično drugo mesto se je tako kot včeraj zavihtel domžalski as Anže Lanišek (132,5 m in 143 m), ki si je tako priboril tretje zaporedne in skupno 11. stopničke v svetovnem pokalu, na tretjo stopnico pa se je vnovič povzpel Geigerjev rojak Markus Eisenbichler (135 m in 134,5 m).

»Lep vikend. Morda prva serija danes ni bila ravno najboljša, preveč na silo. V finalni sem pokazal, da znam skočiti daleč in zelo dobro. Zelo sem užival v tej daljavi,« je bil dobro razpoložen 25-letni član SSK Mengeš.

Laniškov podvig sta dopolnila Timi Zajc (129,5 m in 137 m) in Peter Prevc (126 m in 140 m), ki sta skočila na šesto oziroma osmo mesto. »Zelo sem vesel 6. mesta. Ves vikend sem imel veliko težav, danes pa se je dobro poklopilo in lahko grem nasmejan naprej,« je izjavil Zajc, najstarejši od bratov Prevc pa je dodal: »Predvsem finalni skok je bil super. Do njega pa sem se malce lovil, nisem našel najboljšega zaupanja v skoke. Na koncu mi je le uspelo dobro 'pregrizniti' skakalnico. Žal malo pozno.«

Lovro Kos (132,5 m in 132,5 m) in Cene Prevc (129 m in 128 m) sta zasedla 12. oziroma 17. mesto, Žiga Jelar (122 m) pa zaradi težav v finalu ni nastopil, tako da je tekmo končal na 30. mestu.

Anže Lanišek je še drugič zapored osvojil drugo mesto. FOTO: Thomas Kienzle/AFP
Anže Lanišek je še drugič zapored osvojil drugo mesto. FOTO: Thomas Kienzle/AFP

Po prvi seriji je vodil Japonec Rjoju Kobajaši

V uvodni seriji si je najboljše izhodišče zagotovil japonski zvezdnik Rjoju Kobajaši, ki je pristal pri 135 metrih. Enako daleč je odneslo drugouvrščenega Nemca Markusa Eisenbichlerja, tretje mesto pa je po prvem »polčasu« držal Avstrijec Jan Hörl (133,5 m).

Najboljši Slovenec je bil Anže Lanišek (132,5 m), ki je z zaostankom 4,8 točke za vodilnim Kobajašijem zasedal peto mesto. Tik za 25-letnim Domžalčanom je bil Lovro Kos (132,5 m), elitno deseterico pa je zaokroževal Cene Prevc (129 m). V finale so se zanesljivo uvrstili tudi preostali trije naši reprezentanti: 13. Timi Zajc (129,5 m), 17. Peter Prevc (126 m) in 23. Žiga Jelar (122 m).

Naslednji konec tedna se bodo najboljši skakalci merili v Willingenu.

Preberite še:

Komentarji: