Livio Magoni ni več trener Petre Vlhove

Livio Magoni je znano ime v svetu alpskega smučanja, saj je bil tudi glavni trener v štabu naše šampionke Tine Maze.
Fotografija: Livio Magoni in Petra Vlhova predlani na Pohorju. FOTO: Tomi Lombar
Odpri galerijo
Livio Magoni in Petra Vlhova predlani na Pohorju. FOTO: Tomi Lombar

Livio Magoni je dobro znano ime v svetu alpskega smučanja, še posebej pri nas, saj je bil tudi glavni trener v štabu naše šampionke Tine Maze. Z njenimi nepozabnimi predstavami, zlasti v tisti sanjski zimi 2012/13 in takrat rekordnimi 2414 točkami za veliki kristalni globus, si je priboril izjemen ugled, vrhunsko pa je očitno vodil tudi Petro Vlhovo. S Slovakinjo je od leta 2016, vrh sta dosegla prejšnji mesec, ko je 26-letnica osvojila prvi veliki globus doslej za svojo deželo v alpskem smučanju. 

image_alt
Tina Maze: Ni odločal Livio Magoni, temveč Andrea Massi


Zdaj pa je Vlhova na svojem profilu na instagramu sporočila, da se je njuno sodelovanje končalo ter se mu zahvalila za izjemnih pet let. O prekinitvi skupne smučarske poti so mnogi namigovali že pred koncem te sezone, jasno je, da ima Magoni ponudbe iz bogatejših zvez, kot je slovaška, ne bi bilo presenetljivo, ko bi se preselil v tabor Švicarke Lare Gut-Behrami, v zadnji zimi največje tekmice slovaške šampionke za veliki globus.

Pred dnevi pa so močno odmevale trenerjeve besede v italijanskem tisku o svojeglavi in pretirano trmasti Vlhovi in že ob tem je bilo na dlani, da je njune zgodbe konec ...

Preberite še:

Komentarji: