Žanu Koširju bron v Carezzi

V izločilnih bojih paralelnega veleslaloma sta tekmovala dva Slovenca, Tim Mastnak je po porazu v osmini finala zasedel 9. mesto.
Fotografija: Žan Košir si je prvič po marcu 2019 prismučal stopničke. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Žan Košir si je prvič po marcu 2019 prismučal stopničke. FOTO: Tadej Regent/Delo

Žan Košir je zelo uspešno nastopil na tekmi svetovnega pokala v deskanju. Tokrat je v paralelnem veleslalomu zasedel 3. mesto, pred napetim bojem za bron je v osmini finala ugnal starega znanca Vica Wilda, Američana z ruskim državljanstvom, nato Švicarja Daria Caviezela, v polfinalu pa je bil hitrejši od njega Avstrijec Benjamin Karl. 

V dvoboju za 3. mesto je ugnal italijanskega reprezentanta Rolanda Fischnalerja, veliki finale je pripadel Karlu proti rojaku Andreasu Prommergerju. V ženski konkurenci se je svoje 11. zmage doslej veselila Nemka Ramona Hofmeister. 

Za Tima Mastnaka se je izločilni del hitro končal, v osmini finala e izpadel proti Poljaku Oskarju Kwiatkowskem.

Tim Mastnak je imel drugi izid kvalifikacij. FOTO: Tadej Regent/Delo
Tim Mastnak je imel drugi izid kvalifikacij. FOTO: Tadej Regent/Delo


V kvalifikacijah je bil najboljši Italijan Daniele Bagozza​ s časom 1:15,00, drugouvrščeni Tim Mastnak je zaostal za 18 stotink, tretji pa je bil Švicar Dario Caviezel z zaostankom 35 stotink. Izmed Slovencev se je v osmino finala uvrstil še Žan Košir, ki je zaostal za 63 stotink in zasedel 6. mesto.

Za uvrstitev na glavni del tekmovanja so bili prepočasni Rok Marguč, ki je bil 19. in za želenim 16. mestom, ki še prinaša nastop na tekmi, zaostal za dve desetinki (1:16,28), Črt Ivkovic s 50. mestom (40,72) in Jernej Glavan z 52. mestom (41,43).
 

Komentarji: