Močno sneženje preprečilo skoke v Bischofshofnu

Močno sneženje je onemogočilo izvedbo kvalifikacij za zadnjo tekmo novoletne turneje v Bischofshofnu.
Fotografija: V Bischofshofnu je skakalce pričakala prava zimska pravljica, ki pa je žal onemogočila izvedbo kvalifikacij. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V Bischofshofnu je skakalce pričakala prava zimska pravljica, ki pa je žal onemogočila izvedbo kvalifikacij. FOTO: Reuters

Na zadnji postaji novoletne turneje, v Bischofshofnu, je skakalce – kot je bilo tudi napovedano – pričakalo močno sneženje, zaradi katerega prireditelji niso mogli pripraviti skakalnice do te mere, da bi bila varna za današnjo izvedbo kvalifikacij. Po nekajurnem spreminjanju sporeda so morali naravi priznati premoč, tako da so skakalci ostali brez enega samega skoka.

To pomeni, da jutri v Bischofshofnu, kjer bi lahko Rjoju Kobajaši pisal zgodovino z velikim slamom, v prvi seriji ne bo dvobojev, vprašanje pa tako ali tako je, kakšen bo sploh spored, saj vremenska napoved še naprej kaže na sneženje, resda pa ne tako močno kot danes. Po idealnem scenariju bi najprej jutri izpeljali trening (13.30), nato kvalifikacije (14.30) in ob 17. uri tekmo.

V Bischofshofnu je skakalce pričakala prava zimska pravljica, ki pa je žal onemogočila izvedbo kvalifikacij. FOTO: AFP
V Bischofshofnu je skakalce pričakala prava zimska pravljica, ki pa je žal onemogočila izvedbo kvalifikacij. FOTO: AFP


Lahko se tudi zgodi, da bi kvalifikacije odpadle in bi na tekmi nastopili vsi skakalci. Od Slovencev so to Timi Zajc, Anže Lanišek, Anže Semenič, Jernej Damjan, Bor Pavlovčič in Nejc Dežman.

Preberite še:

Komentarji: