Na Pohorju januarja, na Vitrancu marca

Mednarodna smučarska zveza je posodobila koledar tekmovanj za sezono 2020/21 in na njem sta tudi obe slovenski tekmi za Zlato lisico in za pokal Vitranc.
Fotografija: Kranjska Gora z vitranško strmino (na fotografiji) ter Maribor s pohorsko sta tudi v novi tekmovalni sezoni v svetovnem pokalu alpskega smučanja na koledarju Mednarodne smučarske zveze. FOTO: Matej Družnik/Delo
Odpri galerijo
Kranjska Gora z vitranško strmino (na fotografiji) ter Maribor s pohorsko sta tudi v novi tekmovalni sezoni v svetovnem pokalu alpskega smučanja na koledarju Mednarodne smučarske zveze. FOTO: Matej Družnik/Delo

Alpski smučarji bodo čez dva tedna z veleslalomoma v Söldnu odprli sezono 2020/21 svetovnega pokala. Zaradi novega koronavirusa je odpadla severnoameriške turneja belega cirkusa. Na novem, posodobljenem tekmovalnem koledarju, ki ga bo predsedstvo Mednarodne smučarske zveze potrjevalo prihodnji teden, ostajata tako Zlata lisica kot Vitranc.

Na ledeniku Rettenbach se bodo na uvodnem veleslalomu sezone 17. oktobra, en teden prej kot običajno, najprej pomerile alpske smučarke, nato pa bo 18. oktobra sledila še moška veleslalomska preizkušnja.

Na startu veleslalomske ledeniške uverture bo šest Slovencev Meta Hrovat, Tina Robnik, Ana Bucik, Neja Dvornik, Štefan Hadalin in Žan Kranjec, ki je lani nad Söldnom skočil na tretje mesto.

Po Sőldnu bo sledil skoraj enomesečni premor, ko se bo karavana, 13. in 14. novembra, ustavila znova v Avstriji (Lech/Zürs) na nočnem paralelnem veleslalomu.

Nato se bodo poti žensk in moških razšle. Alpske smučarke čaka še novembra v Leviju na Finskem dvojni slalomski spored, medtem ko se bodo alpski smučarji decembra za dalj časa zadržali v Savojskih Alpah v Val d'Iseru na dveh veleslalomih in na smuku in superveleslalomu.

Vrhunec sezone bo februarsko svetovno prvenstvo v Cortini d'Ampezzo od 8. do 21. februarja, sezona pa se bo sklenila s finalom svetovnega pokala od 17. do 21. marca v Lenzerheideju.

Snežni topovi na snežnem štadionu na Pohorju so vedno v stanju pripravljenosti. FOTO: Tadej Regent/Delo
Snežni topovi na snežnem štadionu na Pohorju so vedno v stanju pripravljenosti. FOTO: Tadej Regent/Delo

 

Na drugih celinah le na Kitajskem


Razen poti alpskih smučark v Yanqing na Kitajskem, kjer bo ženska generalka v hitrih disciplinah za olimpijske igre, ki bodo leta 2022 na Kitajskem, ni načrtovanih drugih poti na druge celine. Vse preostale tekme bodo tako na stari celini.

Na sporedu sta tudi, kot je bilo predvideno že sprva, slovenski postaji Zlata lisica v Mariboru z ženskima veleslalomom in slalomom 16. in 17. januarja, ter pokal Vitranc v Kranjski Gori z moškima veleslalomom in slalomom 13. in 14. marca.
Alpski smučarji imajo na provizoričnem sporedu 39 preizkušenj, alpske smučarke 35. V svetovnem pokalu ni nobene preizkušnje v alpski kombinaciji, edina tekma v tej disciplini bo na svetovnem prvenstvu.

Na koledarju alpskih smučark je osem smukov, sedem superveleslalomov, devet veleslalomov, devet slalomov in dve paralelni tekmi.

Moški imajo devet smukov, sedem superveleslalomov, deset veleslalomov, enajst slalomov in dve paralelni tekmi.

Preberite še:

Komentarji: