Na vrhu Nemec, od Slovencev najdlje poletel Cene Prevc

Markus Eisenbichler je dobil kvalifikacije za drugo tekmo novoletne turneje v Garmisch-Partenkirchnu.
Fotografija: Cene Prevc je v kvalifikacijah poletel do 130 metrov. FOTO: Kai Pfaffenbach/ Reuters
Odpri galerijo
Cene Prevc je v kvalifikacijah poletel do 130 metrov. FOTO: Kai Pfaffenbach/ Reuters

V kvalifikacijah za drugo tekmo 70. novoletne turneje v smučarskih skokih je bil najboljši Markus Eisenbichler. Nemški zvezdnik je na veliki Olimpijski napravi v Garmisch-Partenkirchnu poletel 137 metrov daleč, za svoj nastop pa je prejel 144,9 točke, pičle 0,9 več kot drugouvrščeni Japonec Rjoju Kobajaši (134 m). Tretji je bil Eisenbichlerjev rojak Karl Geiger (135,5 m).

Od šesterice Slovencev se je najbolje odrezal Cene Prevc, ki je s 130 metri doskočil na 19. mesto. Tri mesta za njim se je uvrstil Lovro Kos (127,5 m), tik za slovenskim junakom uvodne preizkušnje v Oberstdorfu pa je pristal Anže Lanišek (129 m), ki je imel v drugi seriji za uradni trening tretji dosežek (134,5 m).

Nemec Markus Eisenbichler si je s kvalifikacijsko zmago priskakal tudi ček za 3200 švicarskih frankov. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Nemec Markus Eisenbichler si je s kvalifikacijsko zmago priskakal tudi ček za 3200 švicarskih frankov. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Na jutrišnjo tekmo, ki se bo začela ob 14. uri, sta se uvrstila tudi Timi Zajc (122 m) in Peter Prevc (122 m), ki sta izvlekla 34. oziroma 42. mesto. Ob tem kaže omeniti, da je imel Zajc v uvodni seriji za uradni trening celo najboljšo oceno med vsemi (135 m), v drugi pa enajsto (127 m).

Na žalost je bil prekratek Žiga Jelar, ki je s 114 metri zasedel 64. mesto, kar pomeni, da bo tekmo – tako kot, denimo, tudi avstrijski šampion Stefan Kraft (119,5 m/59.) – spremljal zgolj kot gledalec.

Tekmeci Slovencev v jutrišnji prvi seriji na izločanje bodo: Ilja Mankov (Rus) – Anže Lanišek (Slo), Pius Paschke (Nem) – Lovro Kos (Slo), Kevin Maltsev (Est) – Cene Prevc (Slo), Timi Zajc (Slo) – Severin Freund (Nem), Peter Prevc (Slo) – Stephan Leyhe (Nem).

Preberite še:

Komentarji: