Najboljši spet Kraft, v kvalifikacijah obstal Domen Prevc, sestra Nika 4.

Avstrijec Stefan Kraft in Kanadčanka Alexandria Loutitt dobila kvalifikacije za jutrišnji tekmi svetovnega pokala na srednji napravi v Lillehammerju.
Fotografija: Kanadska svetovna prvakinja Alexandria Loutitt je bila  Foto Geir Olsen Afp
Odpri galerijo
Kanadska svetovna prvakinja Alexandria Loutitt je bila  Foto Geir Olsen Afp

V Lillehammerju so pod streho spravili kvalifikacije za jutrišnji tekmi smučarskih skakalcev in skakalk na srednji napravi (HS-98). Med moškimi je bil najboljši znova avstrijski šampion Stefan Kraft (99 m), ki je bil minuli konec tedna razred zase na obeh preizkušnjah v Ruki na Finskem, v ženski konkurenci pa se je na vrh zavihtela kanadska svetovna prvakinja Alexandria Loutitt (90,5 m).

Od Slovenk se je za Loutittovo ter Norvežankama Eirin Mario Kvandal (91,5 m) in Theo Minyan Bjørseth (89 m) najbolje odrezala Nika Prevc (92 m), ki je bila zelo dobra čertrta. Za točke svetovnega pokala se bodo jutri (od 12. ure naprej) potegovale tudi Nika Križnar (82,5 m/10. mesto), Ema Klinec (84,5 m/14.), Taja Bodlaj (79 m/32.) in Ajda Košnjek (78 m/36.), ne pa tudi Katra Komar (68 m/54.), ki se ji nastop ni posrečil najbolje. 

Avstrijcu Stefanu Kraftu se je najbolj smejalo tudi po današnjih kvalifikacijah v Lillehammerju. FOTO: Geir Olsen/AFP
Avstrijcu Stefanu Kraftu se je najbolj smejalo tudi po današnjih kvalifikacijah v Lillehammerju. FOTO: Geir Olsen/AFP

Anže Lanišek pristal na 14. mestu

Med moškimi je drugo mesto s poldrugo točko zaostanka za prvouvrščenim Kraftom osvojil Nemec Andreas Wellinger (99,5 m), tretji pa je bil Japonec Rjoju Kobajaši (97,5 m). Za najboljšo trojico so se zvrstili trije Nemci: Philipp Raimund (96,5 m), Stephan Leyhe (94,5 m) in Pius Paschke (96 m).

Slovenski skakalci niso pristali v ospredju. Še najvišje se je uvrstil Anže Lanišek (95,5 m), ki je zasedel 14. mesto. Peter Prevc (93,5 m) je bil dvajseti, Žiga Jelar (90,5 m) je doskočil na 31. mesto, medtem ko je Timi Zajc (85,5 m) izvlekel 45. mesto.

Dobro razpoložen je bil tudi Nemec Andreas Wellinger. FOTO: Geir Olsen/AFP
Dobro razpoložen je bil tudi Nemec Andreas Wellinger. FOTO: Geir Olsen/AFP

Brez nastopa na jutrišnji preizkušnji, za katero bodo zeleno luč prižgali ob 16.10, pa je ostal Domen Prevc (82,5 m), ki je kvalifikacije končal šele na 52. mestu. Na štartu je bilo 62 tekmovalcev iz 18 držav.

Preberite še:

Komentarji: