Neporaženi Rus naslednji tekmec Uroša Jurišiča

Slovenski as mešanih borilnih športov se bo 30. januarja v Lodžu prvič predstavil na spektaklu poljskega združenja KSW.
Fotografija: Uroš Jurišič bo konec tega meseca prestal ognjeni krst še na spektaklu poljskega združenja KSW. FOTO: Lombar Tomi
Odpri galerijo
Uroš Jurišič bo konec tega meseca prestal ognjeni krst še na spektaklu poljskega združenja KSW. FOTO: Lombar Tomi

Slovenski mojster mešanih borilnih športov Uroš Jurišič bo konec tega meseca prestal ognjeni krst še na spektaklu poljskega združenja KSW, ki velja za eno od najmočnejših v Evropi. Na prireditvi v Lodžu se bo pomeril s prav tako vrhunskim ruskim borcem Šamilom Musajevom.
image_alt
Jurišič po hitrem postopku onesposobil angleškega »ostrostrelca«

,
Oba sta še neporažena; 28-letni Ljubljančan ima v svoji statistiki enajst zmag (10 s prekinitvijo), leto mlajši Moskovčan pa trinajst (10 s prekinitvijo). »Komaj čakam, da stopim v kletko organizacije KSW. Vso kariero že trdo garam, da bi postal prvak v tako močnem združenju,« je poudaril Jurišič.
image_alt
Upa, da se mu hrvaški šampion ne bo več dolgo izogibal


O tem, da bo še dvanajstič zapored borišče zapustil kot zmagovalec, niti najmanj ne dvomi. »Verjamem, da sem med vsemi borci v KSW najboljši v velterski kategoriji (do 77 kg). Kdor meni drugače, lahko to (raz)rešiva kot prava športnika,« je še dejal ljubljanski as, ki je znova tudi izkoristil priložnost, da je izzval hrvaškega prvaka Roberta Soldića (18 zmag, 3 porazi).

Komentarji: