Nika Križnar niza uvrstitve v deseterici

Čeprav je bila mlada slovenska skakalka ena od dveh, ki sta obakrat preskočili 80-metrsko znamko, ni bilo dovolj za stopničke.
Fotografija: Nika Križnar bi bila lahko ob boljših sodniških ocenah in večjem vetrovnem pribitku celo na stopničkah. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Nika Križnar bi bila lahko ob boljših sodniških ocenah in večjem vetrovnem pribitku celo na stopničkah. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Hinzenbach – Čeprav je bila ta hip najbolj razpoložena slovenska smučarska skakalka Nika Križnar na današnji posamični preizkušnji v avstrijskem Hinzenbachu ob pričakovani zmagovalki, Norvežanki Maren Lundby, edina, ki je v obeh serijah preskočila 80-metrsko znamko (83.5 in 80.5 metra), je zaradi nižjih sodniških ocen in manjšega vetrovnega pribitka ostala pod zmagovalnim odrom, na še vedno odličnem petem mestu. To je že njena osma uvrstitev v elitni deseterici v poolimpijski zimi, v skupni razvrstitvi je zadržala osmo mesto, zdaj je pri natanko 400 točkah.

Maren Lundby je zmagala četrtič zapored. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Maren Lundby je zmagala četrtič zapored. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Norvežanka četrtič zapored


Njen uspeh je z devetim mestom, kar je izenačenje njenega drugega najboljšega dosežka v sezoni, dopolnila Urša Bogataj, ki je – enako kot Nika – zadržala izhodišče iz prve serije. Tudi sicer finale razmerij pri vrhu ni spremenil, prva sedmerica po polovici tekme je ostala na svojih mestih tudi po koncu. Na stopničke sta se ob Lundbyjevi, ki je zmagala četrtič zapovrstjo, zavihteli še Nemki Juliane Seyfahrt in Katharina Althaus, ki sta Norvežanki, toda v obratnem vrstnem redu, najbližje tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala.


Brez točk le Katra Komar


Do novih točk so se dokopale še tri Slovenke, a so vse v drugo nekoliko pokvarile izhodišča: Jerneja Brecl je bila 21., Špela Rogelj 24. in Maja Vtič zadnja v finalu, 30., medtem ko je mlada 17-letna Katra Komar ostala praznih rok, na 35. mestu je današnjo epizodo zapečatila že po prvi seriji. Jutri (ponovno z začetkom ob 14.15) bo v Avstriji na sporedu še ena posamična preizkušnja, nato pa se bo ženska skakalna karavana preselila na Ljubno, kjer jo prihodnji vikend čakajo tri tekme, od tega ena ekipna.
 

Preberite še:

Komentarji: