Nika Prevc mladinska svetovna prvakinja, srebro za Tajo Bodlaj

Podvig zlate sestre bratov Prevc je s srebrno kolajno na mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Zakopanah dopolnila Taja Bodlaj.
Fotografija: Nika Prevc je v Zakopanah potrdila vlogo favoritinje. FOTO: Blaž Samec/Delo
Odpri galerijo
Nika Prevc je v Zakopanah potrdila vlogo favoritinje. FOTO: Blaž Samec/Delo

Za slovensko zastopstvo se tekma smučarskih skakalk na mladinskem svetovnem prvenstvu v Zakopanah skorajda ne bi mogla razplesti bolje. Nika Prevc (99 m in 99,5 m) se je namreč ovenčala z zlato lovoriko, njen podvig pa je s srebrno kolajno dopolnila Taja Bodlaj (97,5 m in 98 m).

Nika Prevc, ki je vodila že po prvi seriji, je tako postala druga slovenska mladinska svetovna prvakinja po Niki Križnar, ki je bila najboljša leta 2018 v Kanderstegu. Nadarjena skakalka kranjskega Triglava, ki bo čez dvanajst dni dopolnila 17 let, je imela na koncu natanko deset točk naskoka pred komaj 15-letno Bodlajevo iz NSK Tržič FMG, ki je minulo nedeljo v Planici postala mladinska državna prvakinja v konkurenci do 16 let. Bronasto odličje si je na Poljskem priskakala Kandčanka Alexandria Loutitt (94 m in 95,5 m).

Taja Bodlaj je pri komaj 15 letih zablestela z naslovom mladinske svetovne podprvakinje. FOTO: Marko Feist
Taja Bodlaj je pri komaj 15 letih zablestela z naslovom mladinske svetovne podprvakinje. FOTO: Marko Feist

Zelo dobro se je  v Zakopanah odrezala tudi Jerneja Repinc Zupančič (90 m in 98 m), ki je zasedla peto mesto, v finalu pa je od naših nastopila tudi Nika Vetrih (80,5 m in 83 m), ki je pristala na 22. mestu.

Med mladinci so se trojne zmage veselili Avstrijci Daniel Tschofenig, David Haagen in Markus Müller. Med Slovenci se je najvišje zavihtel Marcel Stržinar, ki je bil osmi, tik pred Markom Hafnarjem. Gorazd Završnik je zasedel 15., Maksim Bartolj pa po padcu v uvodni seriji ni mogel izvleči več od 21. mesta.

Preberite še:

Komentarji: