Nova zmaga Johaugove, Čebaškova za las brez točk

Therese Johaug je že četrtič letos slovila na tekmah na daljših razdaljah, tokrat je bila najboljša v domačem Beitostoelenu.
Fotografija: Therese Johaug je izvrstno začela sezono. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Therese Johaug je izvrstno začela sezono. FOTO: AFP

Norvežanka Therese Johaug je zmagala na tekmi svetovnega pokala v smučarskem teku v domačem Beitostoelnu. Na 15 km v prosti tehniki je svojo četrto zmago na razdaljah v tej sezoni osvojila z več kot minuto prednosti in prepričljivo vodi tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima že 131 točk prednosti pred najbližjo zasledovalko.

Druga je bila Švedinja Charlotte Kalla z minuto in 5,9 sekunde zaostanka, tretja pa Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg (1:06,1). Edina slovenska predstavnica Alenka Čebašek je bila 31. (+3:45,0) in je točke pokala zgrešila za sedem sekund in desetinko.

»Zelo sem zadovoljna z nastopom, imela sem veliko energije in sem vesela zmage. Poleg tega so bile zaradi sneženja tudi zelo lepe zimske razmere za nastop na, to lahko z gotovostjo rečem, mojem ljubem prizorišču, ki se ga vedno zelo veselim,« je po tekmi povedala Johaugova, povratnica po dopinški kazni.

Preberite še:

Komentarji: