Nova zmaga Johaugove, Lampičeva peta

Na zasledovalni tekmi svetovnega pokala smučarskih tekačic v Oestersundu je slavila Therese Johaug.
Fotografija: Johaugova je na 10-kilometrski preizkušnji v klasičnem koraku za 57,4 sekunde ugnala rojakinjo Heidi Weng. FOTO: Anders Wiklund/AFP
Odpri galerijo
Johaugova je na 10-kilometrski preizkušnji v klasičnem koraku za 57,4 sekunde ugnala rojakinjo Heidi Weng. FOTO: Anders Wiklund/AFP

Norvežanka Therese Johaug je bila najhitrejša tudi na današnji zasledovalni tekmi svetovnega pokala smučarskih tekačic v Oestersundu. Johaugova je na 10-kilometrski preizkušnji v klasičnem koraku za 57,4 sekunde ugnala rojakinjo Heidi Weng, za 57,8 pa še eno Norvežanko Ingvild Flugstad Oestberg. S petim mestom se je izkazala Anamarija Lampič.

Lampičeva, ki je tekmo začela kot 16., je danes svojo nalogo opravila zelo dobro. Že po polovici proge je napredovala za štiri mesta, v zadnjih dobrih petih kilometrih pa je prehitela še sedem tekmic. Na koncu je za Johaugovo zaostala 1:38,7 minute. Pred njo je na četrtem mestu končala Švedinja Ebba Andersson (+58,6). Druga slovenska predstavnica Katja Višnar je bila zadnja, 67., zaostala pa je 8:53,9 minute.

Že pred tem je na moški, 15-kilometrski zasledovalni preizkušnji zmagal Norvežan Paal Golberg. Golberg, ki se je do zmage prebil z osmega mesta, je za 0,3 sekunde prehitel skupno vodilnega Rusa Aleksandra Bolšunova, ki je tekmo začel s petega mesta.

Tretji je bil še en Norvežan Martin Nyenget. Ta je startal kot enajsti in za zmagovalcem zaostal 2,1 sekunde. Štiri desetinke za njim pa je končal zmagovalec sobotne posamične tekme na 15 km, prav tako Norvežan Sjur Roethe. Tudi sicer so Norvežani spet prevladovali, saj so imeli sedem tekmovalcev v prvi osmerici oziroma osem v enajsterici.

Miha Šimec je končal na 72. mestu s 6:27 minute zaostanka, Janez Lampič pa je bil 86. (+10:40,3).

Naslednja preizkušnja karavano smučarskih tekačev čaka v torek, ko se bodo v okviru nove serije tekmovanj Ski Tour merili v Areju. Tam bosta na sporedu ženski in moški sprint v prosti tehniki.

Preberite še:

Komentarji: