Novoletna turneja letos z gledalci, vendar ob pogoju PC

Kljub vse večjemu številu koronskih okužb v Nemčiji in Avstriji bo med tekmami živahno na tribunah.
Fotografija: Med novoletno turnejo bodo letos spet uživali gledalci in skakalci. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Med novoletno turnejo bodo letos spet uživali gledalci in skakalci. FOTO: Reuters

Prireditelji jubilejne, 70. nemško-avstrijske novoletne turneje v smučarskih skokih so danes potrdili, da bodo kljub vse večjemu številu koronskih okužb dovolili prisotnost gledalcev na prizoriščih. Lani so vse tekme svetovnega pokala potekale za zaprtimi vrati. Za vse obiskovalce bo potreben pogoj PC; obisk bo dovoljen le cepljenim ali prebolelim.

»Načrtujemo, da bomo vse štiri dogodke jubilejne turneje izpeljali z gledalci. Ali nam bo uspelo in koliko navijačev bo dejansko lahko vstopilo na posamezne štadione, pa je trenutno še popolnoma odprto,« je za skispringen.com zagotovil predsednik turneje Peter Kruijer.

Trenutno velja minimalna zahteva za gledalce pogoj PC, v Nemčiji pa morajo cepljeni in rekonvalescenti za obisk prireditev pokazati tudi negativen izvid hitrega antigenskega testa. V nemškem Garmisch-Partenkirchnu ter avstrijskih Innsbrucku in Bischofshofnu prodaja vstopnic poteka normalno, medtem ko je prodaja vstopnic za uvodno postojanko v Oberstdorfu za zdaj ustavljena.

Bodo vseeno morali vrniti denar?

»Po trenutno veljavnem odloku na Bavarskem smemo na štadion spustiti okoli 6750 obiskovalcev, kar ustreza 25-odstotni izkoriščenosti zmogljivosti. Vendar smo do sredine novembra prodali bistveno več vstopnic. Ne samo za tekmovanje, ampak tudi za kvalifikacije,« je pojasnil Florian Stern, generalni sekretar tekme v Oberstdorfu.

Organizacijski odbor je zato že obvestil imetnike vstopnic, da jih bo na zahtevo oblasti nekaj vzel nazaj. »Glede na razvoj koronskih razmer bomo morda morali že prodane vstopnice preklicati in vrniti denar. Verjetno bomo upoštevali datum nakupa,« je še dejal Stern. Vsa štiri prizorišča se bodo sicedr do zadnjega borila, da bi na štadione spustili čim več gledalcev.

Razmere v Avstriji, ki je do 13. decembra v zaprtju države, pa za zdaj še niso znane. "Ta hip nihče ne ve, kakšne omejitve bodo sledile. Gotovo pa je, da se navijačev še vedno veselimo. Tako na Bergislu v Innsbrucku kot na zadnjem prizorišču turneje v Bischofshofnu,« je zatrdil Alfons Schranz, vodja organizacije v Innsbrucku.

Komentarji: