Pet Slovencev na tekmi v Innsbrucku

V kvalifikacijah najboljši favorizirani Norvežan Halvor Enger Granerud, med našimi se je najvidneje odrezal Peter Prevc na 9. mestu.
Fotografija: Peter Prevc je v kvalifikacijah Innsbrucka zasedel 9. mesto. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Peter Prevc je v kvalifikacijah Innsbrucka zasedel 9. mesto. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Na jutrišnjo tretjo tekmo novoletne turneje štirih skakalnic se je uvrstilo pet slovenskih reprezentantov: Peter Prevc (9. v kvalifikacijah; 126 metrov), Anže Lanišek (18.; 120.5), Žiga Jelar (28.; 119), Cene Prevc (31.; 119) in Domen Prevc (33.; 117.5). Edini, ki ga med našimi aduti jutri, ob 13.30, ne bo na tekmi, je Bor Pavlovčič (53.; 110.5).

Zmagovalec kvalifikacij je obenem prvi favorit turneje Norvežan Halvor Egner Granerud (129 metrov). Viking je dejansko imenitno vstopil v to sezono in tako tudi po tem sobotnem kvalifikacijskem skoku vstopa v jutrišnjo tekmo v vlogi prvega kandidata za zmago. Najbližje sta mu bila v teh kvalifikacijah Avstrijec Daniel Huber (127.5) in Poljak Dawid Kubacki, zmagovalec na novega leta dan v Garmisch-Partenkirchnu. Nemec Karl Geiger, najboljši na premieri v Oberstdorfu, je bil s kvalifikacijskim skokom (125) na 7. mestu.

Manjša napaka je Anžetu Lanišku v kvalifikacijskem skoku odnesla višjo uvrstitev od 18. mesta. FOTO: Georg Hochmuth/AFP
Manjša napaka je Anžetu Lanišku v kvalifikacijskem skoku odnesla višjo uvrstitev od 18. mesta. FOTO: Georg Hochmuth/AFP


Slovenska bera je nekje v mejah zadnjih uvrstitev, manjša napaka je Lanišku, pred turnejo udarnemu adutu naše izbrane vrste, odnesla vidnejšo uvrstitev, seveda pa bo še precej bolj pomembno, v kakšni podobi se bo predstavil na jutrišnji tekmi. Zanimivo, da se bo v prvi seriji pomeril z reprezentančnim kolegom D. Prevcem. Drugi pari slovenskih skakalcev: Jelar – Aleksander Zniszczol (Pol), C. Prevc – Martin Hamann (Nem) in P. Prevc – Vladimir Zografski (Bol). Pavlovčič pa bo zapustil turnejo, na zadnji postaji v Bischofshofnu ter nato v nadaljevanju sezone na nemškem prizorišču Titisee-Neustadt ga bo zamenjal Tilen Bartol.

 

Preberite še:

Komentarji: