Petrovo razočaranje bo še večje, ko bo gledal tekmo

Najstarejši od bratov Prevc ni izpolnil svoje naloge na letalnici bratov Gorišek. Slovenska ekipa je tako ostala brez kapetana.
Fotografija: Peter Prevc danes v Planici ni imel svojega dneva. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Peter Prevc danes v Planici ni imel svojega dneva. FOTO: Matej Družnik

Planica – Peter Prevc si je že takoj po današnjem drugem poletu za uradni trening (205,5 m), torej še pred nastopi štirih reprezentančnih kolegov, zamrmral v brado, da gre domov. Kot da bi že slutil, da ga bodo preostali rojaki preskočili in zrinili iz ekipe za posamično tekmo na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih v Planici.

Na presenečenje domala vseh se je to dejansko tudi zgodilo in tako je svetovni prvak iz Kulma 2016 – podobno kot njegov klubski kolega Žiga Jelar – nepričakovano ostal brez uvodnega (tekmovalnega) nastopa na letalnici bratov Gorišek. Ko si je opomogel od prvega šoka, je stopil pred novinarje in že precej sprijaznjeno (z usodo) komentiral svoj izpad iz slovenske ekipe.
image_alt
Peter Prevc: Bojim se, da ne bom videl družine do konca marca

image_alt
Jelko Gros: Dvomljivci bodo razočarani


»Naredil sem vse, kar sem lahko, moja skoka sta bila boljša kot prejšnji konec tedna v Rusiji, vendar pa še vedno ne dovolj dobra. Fantje so bili boljši, tako da je odločitev poštena. Seveda sem razočaran, toda po prespani noči ali med gledanjem tekme bo verjetno moje razočaranje še večje,« je presodil najstarejši od bratov Prevc in se dodobra posul s pepelom. »Sam sem si kriv, saj nisem izpolnil svoje naloge oziroma 'obveznosti'. S tem se bom moral soočiti,« je bil samokritičen 28-letnik iz Dolenje vasi pri Železnikih in pristavil, da sta bila odskoka na ravni tistih s torkovega treninga na Bloudkovi velikanki, po katerih so se mu sicer spet povečali apetiti.


Največ težav ima v preletu čez hrbtišče


A kaj ko je imel po odrivu pred seboj še prelet čez dolgo hrbtišče, ki mu v tej sezoni – kakor opažajo tudi tuji strokovni komentatorji – povzroča tudi največ težav. »Pri prvem poskusu sem po odskoku malo zablokiral, čakal, kaj se bo zgodilo, pri drugem pa sem odrinil že bolj neustrašno in pregriznil, toda zatem se je zaradi manjše napake v zraku naredila razlika, zaradi katere me v drugem delu ni začelo dvigovati od tal, kot bi si želel. Ves čas sem namreč letel na približno enaki višini in ko se je doskočišče poravnalo, sem se priklenil nanj,« je svoj polet slikovito opisal Peter in zatrdil, da kljub vsemu še ne gre domov.

image_alt
Zdaj jem, ko sem lačen, in ne pazim več toliko, kaj dam v usta

image_alt
Še na Portugalskem se sprašujejo, zakaj imajo Slovenci težave


Kot je pripomnil, se bo jutri ali v soboto predstavil kot predtekmovalec, nastopu na nedeljski ekipni preizkušnji pa se še ni (popolnoma) odpovedal. »Toda najprej se bom moral še dokazati. Morda mi bo šlo bolje v vlogi predskakalca, v petek ali soboto pa bom šel letet za dušo,« je poudaril najizkušenejši slovenski reprezentant v Planici in pohvalil letalnico, češ da je vrhunsko pripravljena. »Morda je doskočišče zdaj še celo bolje pripravljeno kot marca, saj se pozna, da zdaj ni čez dan 15 stopinj Celzija, saj je sneg bolj kompakten,« je še dejal Peter, preden se je odpravil nazaj proti hotelu v Kranjski Gori.

Komentarji: