Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Pinelli predčasno zapustil Jesenice

Obetavni kanadski napadalec Francesco Pinelli se vrača v domovino, kjer se bo dokazoval ekipam iz lige NHL.
Francesco Pinelli je na 13 tekmah alpske lige dosegel 5 golov in 6 asistenc. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Francesco Pinelli je na 13 tekmah alpske lige dosegel 5 golov in 6 asistenc. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
13. 3. 2021 | 19:38
1:31
Iz slovenskega hokejskega kluba Sij Acroni Jesenice so sporočili, da jih je predčasno zapustil obetavni Kanadčan Francesco Pinelli.

17-letni talent je za železarje v alpski ligi nastopil na 13 tekmah in dosegel 5 zadetkov in 6 asistenc. Razlog za njegov odhod je udeležba na turnirju v domovini, na katerem se bo s svojimi vrstniki dokazoval NHL ekipam.

Športni direktor kluba Marcel Rodman je ob odhodu igralca dejal: »Ko smo se v januarju odločali, ali naj pripeljemo Francesca v naše vrste ali ne, smo vedli, da obstaja določeni riziko, da ga lahko med sezono izgubimo. Vedeli smo, da se lahko liga OHL spet začne, nismo pa pričakovali, da se bo njihov mladinski pogon odzval na tak način, kot se je. Epidemija nam je omogočila, da takšen mladi potencial sploh pride v zgodnjem obdobju kariere na Jesenice, na žalost, pa nam ga je tudi vzela. Francesco zdaj odhaja na turnir, na katerem se bo s svojimi vrstniki dokazoval NHL ekipam. V klubu se mu seveda zahvaljujemo za njegov doprinos v teh dveh mesecih, v prihodnosti pa mu želimo zelo zelo bogato in uspešno kariero in da bi se še kdaj z veseljem vrnil v Slovenijo.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine