Poljaki po kriznem sestanku poslali domov Stocha

Branilec lovorike na novoletni turneji je po ponesrečenem kvalifikacijskem skoku v Innsbrucku končal svoje nastope na tem prestižnem tekmovanju.
Fotografija: Kamilu Stochu v zadnjem obdobju nikakor ni steklo. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Odpri galerijo
Kamilu Stochu v zadnjem obdobju nikakor ni steklo. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters

Kar se je napovedovalo že nekaj časa, se je tudi uresničilo. Vodstvo poljske reprezentance v smučarskih skokih je po sinočnjem kriznem sestanku v Innsbrucku z novoletne turneje umaknilo branilca zlatega orla Kamila Stocha.

Poljski skakalni šampion je v včerajšnjih kvalifikacijah za današnjo preizkušnjo na Bergislu (13.30) zasedel šele 59. mesto, kar je bilo seveda premalo za uvrstitev na tekmo. Praznih rok je ostal tudi v Oberstdorfu, kjer je pristal šele na 41. mestu, še slabše se mu je godilo v Garmisch-Partenkirchnu, kjer je izvlekel zgolj 47. mesto.

»Do konca tedna smo mu predpisali počitek, sledil bo trening za krepitev telesne pripravljenosti, nato bo spet začel trenirati na skakalnici,« so iz poljske smučarske zveze sporočili, kako bo videti Stochov urnik v prihodnjih dneh.

»Ocenjujemo, da potrebuje Kamil trening, veliko treninga,« je presodil športni direktor poljske izbrane vrste Adam Malysz, ki verjame, da se lahko Stoch že kmalu spet vrne v karavano. V poljskem moštvu si vsi skupaj želijo, da bi Kamil v svetovnem pokalu spet tekmoval na domači prireditvi med 14. in 16. januarjem v Zakopanah.

Preberite še:

Komentarji: