Nova zmaga Vlhove, od Slovenk do točk le Ana Bucik

Slovaška smučarska zvezdnica je v svojo korist odločila tudi drugo slalomsko preizkušnjo za svetovni pokal Leviju.
Fotografija: Petra Vlhova je v svojo korist odločila oba slaloma v Leviju. FOTO: Jussi Nukari Lehtikuva/Reuters
Odpri galerijo
Petra Vlhova je v svojo korist odločila oba slaloma v Leviju. FOTO: Jussi Nukari Lehtikuva/Reuters

V Leviju so se najboljše slalomistke pomerile na drugem slalomu sezone za svetovni pokal v alpskem smučanju. Na prvi progi sta bili najhitrejši (54,32) včerajšnja zmagovalka, Slovakinja Petra Vlhova, in Švicarka Michelle Gisin. Ana Bucik (+1,11) je bila kot najboljša Slovenka 15.

V drugo je Vlhova potrdila prevlado in zmagala pred Gisinovo, pred katero je imela na koncu 0,31 sekunde naskoka. Na tretjo stopnico odra za najboljše na svetu se je povzpela Avstrijka Katharina Liensberger (+ 0,50). Ameriška zvezdnica Mikaela Shiffrin (+ 0,93) je za četrtouvrščeno Švicarko Wendy Holdener (+ 0,79) pristala na petem mestu.

»Ni bilo tako lahko, kot je bilo morda videti od daleč. Danes je bilo še težje kot včeraj zaradi pritiska, ki sem si ga sama naložila. Zares sem si želela še enkrat zmagati, razlike pa so bile zelo majhne. Na progi sem poskušala napadati in izšlo se mi je super. Zdaj sem res samozavestna, počutim se zelo močno,« je po novem podvigu poudarila Vlhova, ki si želi vrhunsko predstavo prikazati tudi na četrtkovem paralelnem veleslalomu v Lechu.
Ana Bucik je bila obakrat najboljša Slovenka. FOTO: Lehtikuva/Reuters
Ana Bucik je bila obakrat najboljša Slovenka. FOTO: Lehtikuva/Reuters


V soboto so bile tri Slovenke v finalu, na drugem slalomu v Leviju pa se je med najboljšo trideseterico prebila le ena, Bucikova, ki je na koncu z zaostankom 2,41 zasedla 16. mesto. Meti Hrovat se je popravni izpit izjalovil z odstopom na prvi progi, Neja Dvornik je bila prepočasna za finale. Američanka slovenskih korenin Lila Lapanja (+ 3,08) je tekmo končala na 25. mestu.

Komentarji: