Rekordno število skakalk v lov na zlato sovo

Za silvestrsko in novoletno tekmo svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji je prijavljenih več kot 80 tekmovalk iz 19 držav.
Fotografija: Japonska legenda Sara Takanaši med letošnjim nastopom na Ljubnem ob Savinji. FOTO: Jure Makovec/AFP
Odpri galerijo
Japonska legenda Sara Takanaši med letošnjim nastopom na Ljubnem ob Savinji. FOTO: Jure Makovec/AFP

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je na spletni strani sporočila, da je za silvestrsko in novoletno tekmo svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji prijavljenih več kot 80 tekmovalk iz 19 držav, kar je rekordno število glede na vsa pretekla leta. Skakalke se bodo borile za zlato sovo, so še dodali pri SZS.

Ljubno ob Savinji je doslej v devetih sezonah organiziralo tekme svetovnega pokala za ženske, vselej pa se je izkazalo kot odličen gostitelj z ogromno podporo navijačev. Ravno zato so organizatorji tekmovanja letos vložili kandidaturo za silvestrsko turnejo, Mednarodna smučarska zveza pa jim je tekmi tudi dodelila. V prihodnji sezoni se bo z dvema tekmama turneji pridružil tudi avstrijski Beljak, kjer bo prva postaja ženske turneje.

Prva posamična tekma na izpadanje po vzoru moške novoletne turneje bo na Ljubnem na sporedu na silvestrovo, 31. decembra, ob 16.30. Dan kasneje, torej na novega leta dan, pa bo ob 16. uri še druga posamična tekma na izpadanje. Kvalifikacije bodo 30. decembra na sporedu ob 16.30, na dan druge tekme pa ob 10.45. Vse štiri tekmovalne serije bodo štele za posebno točkovanje.

Medtem ko moški za zmago na turneji štirih skakalnic prejmejo zlatega orla, bo ženskam v novoletnem času pripadla nagrada v podobi zlate sove, je danes sporočila SZS. Vsi trije dnevi na Ljubnem bodo sicer zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje okužb z novim koronavirusom potekali brez gledalcev, a zato s prenosom na drugem programu TV Slovenija.

Spored ženske turneje na Ljubnem ob Savinji:

- četrtek, 30. december 2021:
14.30 uradni trening
16.30 kvalifikacije

- petek, 31. december 2021:
15.15 poskusna serija
16.30 prva tekma (prva serija na izpadanje)

- sobota, 1. januar 2022:
09.45 poskusna serija
10.45 kvalifikacije
16.00 druga tekma (prva serija na izpadanje)

Preberite še:

Komentarji: