Slivnik pred vrati vrnitve v slovensko smučanje

Strokovni svet alpskih smučarskih reprezentanc izoblikoval predloge za sezono – Pri moških ekipah ostajata Klemen Bergant in Peter Pen, slednjemu bo pomagal Grega Koštomaj.
Fotografija: Janez Slivnik se je odzval vabiliu iz SZS. FOTO Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Janez Slivnik se je odzval vabiliu iz SZS. FOTO Tomi Lombar/Delo

Na sestanku strokovnega sveta alpskih smučarskih reprezentanc so obravnavali predloge za posamezne ekipe v naslednji sezoni. Kot so uradno sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, pri vodenju moških članskih vrst ne bo sprememb, saj Klemen Bergant ostaja glavni trener za tehnične discipline, Peter Pen pa za hitre. Slednjemu bo v novi zimi pomagal Grega Koštomaj, doslej uspešen trener v ekipi Ilke Štuhec

Novost pa gre pričakovati pri ženski ekipi, saj se je Janez Slivnik, zadnjih pet let trener avstrijskih veleslalomistov, odzval vabilu iz SZS in se tako želi vrniti. Dosedanji glavni trener naših alpskih smučark Denis Šteharnik bo prevzel moštvo za evropski pokal, žensko ekipo bo na tej ravni vodil Igor Zagernik.

Predlog bodo dokončno izoblikovali v prihodnjih dneh, ko bodo tudi pripravili gradivo za obravnavo na odboru. O vsem skupaj bo odločal zbor za alpsko smučanje pri SZS na svojem zasedanju, predvidoma v drugi polovici maja.

Preberite še:

Komentarji: