Slovenci brez prtljage, pokradli so jim tudi maže za smuči

V Kanadi imajo zaradi polarnega mraza težave pri načrtovani izvedbi biatlonskih tekem za svetovni pokal.
Fotografija: Na biatlonskem prizorišču v kanadskem Canmoru še vedno kraljuje polarni mraz. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Na biatlonskem prizorišču v kanadskem Canmoru še vedno kraljuje polarni mraz. FOTO: Reuters

Naslednja postaja biatloncev in biatlonk v svetovnem pokalu je Canmore v kanadski zahodni provinci Alberta. A težav tam ne manjka. Slovenska ekipa v Kanadi bo nastopila brez Jakova Faka in Klemna Bauerja.

Fak je zaradi bolezni izpustil skorajda ves januarski del svetovnega pokala. Na Pokljuki se pripravlja za prihodnje preizkušnje, po posvetu z zdravniki pa tudi zaradi nizkih temperatur v Severni Ameriki – živo srebro se je spustilo celo do 36 stopinj pod ničlo – pa se je nosilec srebrne olimpijske kolajne z lanskih iger v Pjongčangu odločil, da ostane doma.

Bauer v letošnji sezoni še ni našel prave forme, zato se bo zdaj v miru pripravljal za svetovno prvenstvo v švedskem Östersundu. V Kanadi in ZDA, kjer bodo preizkušnje svetovnega pokala še v Salt Lake Cityju, bodo tako slovenske barve branili Rok Tršan, Mitja Drinovec, Miha Dovžan, Urška Poje, Lea Einfalt in Polona Klemenčič.


Manjka tudi Fourcade


Prireditelji v Canmoru kljub izredno nizkim temperaturam za zdaj vztrajajo pri izvedbi tekem. A mraz je od poti čez veliko lužo odvrnil tudi nekatere druge zvezdnike biatlona, med drugimi bo manjkal najboljši tekmovalec zadnjih let, Francoz Martin Fourcade.

Slovenska ekipa pa, denimo, v Canmoru še vedno ni dobila osebne prtljage. Dobila je smuči, puške in servisno opremo. Kovček z mažami je bil razbit, pokraden je bil večji del maž za smuči.

Mraz je še vedno prehud za treninge in tekmovanja. Mednarodna biatlonska zveza IBU se je odločila, da bosta v četrtek, če bodo dopuščale temperature, tekmi v skrajšani obliki – moški na 15 km namesto na 20, ženske na 12,5 km namesto na 15. To je menda potrjeno.

Za naprej pa se bodo spremljale razmere, napovedane so namreč še nižje temperature in naj bi se zato izvedli tekmi s skupinskim startom, odpadli pa bi štafeti.

Komentarji: