Slovenija na mešani ekipni tekmi le za Norveško

Mešana ekipa v smučarskih skokih je na zadnji tekmi poletne velike nagrade v Čajkovskem v Rusiji zasedla drugo mesto.
Fotografija: Urša Bogataj se je izkazala tudi na ekipni tekmi v Rusiji. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Odpri galerijo
Urša Bogataj se je izkazala tudi na ekipni tekmi v Rusiji. FOTO: Lisi Niesner/Reuters

Slovenska mešana ekipa v smučarskih skokih je na zadnji tekmi poletne velike nagrade v Čajkovskem v Rusiji zasedla drugo mesto. Boljša je bila le Norveška, ki je zmagala z 955,9 točke, Slovenija pa je v postavi Urša Bogataj, Lovro Kos, Ema Klinec in Cene Prevc zbrala 899,6 točke.

Po skoku Bogatajeve, sicer zmagovalke skupnega seštevka poletne velike nagrade v ženski konkurenci, je Slovenija vodila, po prvi seriji pa je končala za tokrat premočno Norveško. V drugi seriji se vrstni red ni spremenil, kar je pomenilo končno drugo mesto.

Slovenska ženska reprezentanca je tako še povišala prednost v razvrstitvi pokala narodov, kjer ima tekmo pred koncem že neulovljivih 1371 točk. Druga je Japonska z 942, tretja pa Rusija s 687.

Pri moških pa je v vodstvu Norveška s 1034 točkami, druga je Rusija s 711., tretja pa Avstrija s 616 točkami. Slovenija je peta s 585.

Poletna velika nagrada se bo za skakalke nadaljevala in končala v začetku oktobra v Klingenthalu, skakalci se bodo pred tem ustavili še v Hinzenbachu.

Preberite še:

Komentarji: