Slovenska štafeta več kot pet minut za Francijo, brata Bø brez kazni

Francoska reprezentanca v biatlonu je zmagovalka mešane ekipne preizkušnje v češkem Novem Mestu. Slovenija brez Jakova Faka je bila 12.
Fotografija: Francozi so se veselili zmage. FOTO: Michal Cizek/AFP
Odpri galerijo
Francozi so se veselili zmage. FOTO: Michal Cizek/AFP

Francoska reprezentanca v biatlonu v postavi Lou Jeanmonnot, Caroline Colombo, Eric Perrot in Fabien Claude je zmagovalka mešane ekipne preizkušnje 4 x 6 km za svetovni pokal v češkem Novem Mestu. Na drugem mestu je končala Švedska (+33,6) in na tretjem Norveška (38,3). Slovenija je tekmo sklenila na 12. mestu (5:31,6).

Vse tri države, ki so se uvrstile na zmagovalni oder, tokrat niso odtekle nobenega kazenskega kroga. Najmanjkrat so morali zgrešene strele popravljati Francozi, kar je na koncu zadostovalo, da so ciljno črto prečkali dobre pol sekunde pred najbližjimi zasledovalci.

Za Slovenijo je prva štartala Polona Klemenčič, ki je pokrila vse tarče in ji ni bilo treba odteči kazenskega kroga. Štafeto je Anamariji Lampič predala na osmem mestu. Ta je po prvem streljanju nekaj mest pridobila, a je stoje zgrešila vse svoje strele in morala kar v pet kazenskih krogov.

Slovenija je posledično izgubila nekaj mest. Prvi izmed moških je bil na vrsti Alex Cisar, slovenska ekipa pa je bila po tretji menjavi 11. Kot zadnji se je na progo pognal še Toni Vidmar, a je tudi on moral odteči tri kazenske kroge in je v cilj pritekel na 12. mestu. Za Francijo je Slovenija zaostala za dobrih pet minut in pol.

Alex Cisar je štafeto predal kot 12. FOTO: Lisa Leutner/Reuters
Alex Cisar je štafeto predal kot 12. FOTO: Lisa Leutner/Reuters

Mednarodna biatlonska zveza (Ibu) se je danes tudi odločila, da norveških zvezdnikov Johanessa Thingnesa Bøja in njegovega brata Tarjeija Bøja ne bo kaznovala, ker sta v soboto na zasledovalni preizkušnji nastopila, čeprav sta bila na testu za koronavirus pozitivna. Kot so dejali pri Ibuju, je glavni razlog za to, da nimajo več nobenih posebnih pravil v zvezi s pandemijo in da o tem, ali bodo športniki nastopili, odločajo ekipe. Brata Bö sta sicer sobotno zasledovalno tekmo končala na prvih dveh mestih, danes pa nista bila v ekipi.

Danes bo ob 15.15 na sporedu še mešana preizkušnja parov.

Preberite še:

Komentarji: