Norveški as spet na vrhu, Cisar skočil za 16 mest

V biatlonskem zasledovanju tako na moški tekmi kot tudi žensjki norveško zmagoslavje. Lep nastop Alexa Cisarja v očetovem domačem kraju.
Fotografija: Johannes Thingnes Bø zmaguje kot po tekočem traku. FOTO: Michal Cizek/AFP
Odpri galerijo
Johannes Thingnes Bø zmaguje kot po tekočem traku. FOTO: Michal Cizek/AFP

Norveški biatlonski as Johannes Thingnes Bø je zmagovalec tudi zasledovalne preizkušnje za svetovni pokal v Novem Mestu na Moravskem. Z eno zgrešeno tarčo je po 12,5 km premagal svojega brata Tarjeija Bøja, tretje mesto je osvojil Šved Martin Ponsiluoma. Najboljši Slovenec je bil Alex Cisar na 25. mestu.

Cisar je preizkušnjo začel kot 41. po četrtkovi šprinterski tekmi in se po dobrem strelskem nastopu, zgrešil je le eno od 20 tarč, premaknil 16 mest višje in za zmagovalcem zaostal 3:30,5 minute. S tem je osvojil 16 točk za svetovni pokal, zanj pa je tekma na tem prizorišču prav posebna, saj je iz tega dela Moravske doma njegov oče Radek.

Alex Cisar je v tej sezoni naredil viden korak navzgor. FOTO: Matej Družnik/Delo
Alex Cisar je v tej sezoni naredil viden korak navzgor. FOTO: Matej Družnik/Delo

Preostala Slovenca sta preveč grešila na strelišču. Anton Vidmar je s štirimi napakami osvojil nekaj točk in končal na 35. mestu (+4:26,0), brez točk pa je ostal Rok Tršan, ki je prav tako zgrešil štirikrat in končal pri repu uvrščenih na 51. mestu (+5:31,3).

Boj za zmago je bil med dvema Norvežankama zelo napet. FOTO: Michal Cizek/AFP
Boj za zmago je bil med dvema Norvežankama zelo napet. FOTO: Michal Cizek/AFP

In tudi v ženskem zasledovanju se je razpletlo po željah norveškega tabora. Zmage se je veselila Marte Olsbu Røiseland, 2. mesto je pripadlo rojakinji Ingrid Landmark Tandrevold, ki je za zmagovalko zaostfala le za 2,2 sekunde. Bron je osvojila Francozinja Anais Chevalier-Bouchet. Nastopili sta dve Slovenki, točke je za 23. mesto osvojila Polona Klemenčič (4 zgrešene tarče), Anamarija Lampič, tokrat 50., pa je zgrešila kar 8 tarč. 

Preberite še:

Komentarji: