Slovenski orli uvodoma v Kranju brez stopničk

Na prvi tekmi je bil peti Anže Semenič (a le štiri desetinke od odra), na drugi pa Tomaž Naglič.
Fotografija: Anže Semenič je na prvi tekmi stopničke zgrešil za pičle 0,4 točke. Foto Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Anže Semenič je na prvi tekmi stopničke zgrešil za pičle 0,4 točke. Foto Jože Suhadolnik/Delo

Kranj – Sezona celinskega pokala v smučarskih skokih se je ta konec tedna začela v Kranju, slovenska zasedba pa na dveh preizkušnjah ni posegla po zmagovalnem odru. Na prvi tekmi mu je bil blizu Anže Semenič, ki je po prvi seriji držal tretje mesto, tik za njim pa je bil Tomaž Naglič. Oba sta v finalu pokvarila izhodišči – Anže je na petem mestu za stopničkami zaostal za pičle štiri desetinke točke, medtem ko je Tomaž zdrknil na rep vseh uvrščenih, saj so ga diskvalificirali zavoljo neustrezne opreme.


Dvakrat Peier pred Klimovom


Zmage se je veselil Švicar Killian Peier, ki je ugnal tudi z naskokom vodilnega po prvi seriji, Rusa Jevgenija Klimova. Med petnajsterico sta končala še Anže Lanišek na dvanajstem in Bor Pavlovčič na štirinajstem mestu. Na drugi tekmi je bil razplet podoben, le da je Peierja in Klimova ločilo skoraj devet točk. Eden za drugim sta kot peti in šesti končala Naglič in debelo desetletje mlajši Timi Zajc, ki je imel po polovici preizkušnje dvanajsto izhodišče, v finalu pa se je izkazal s tretjim dosežkom.


V Visli celotna ekipa A


Na robu petnajsterice je končal še Lanišek. »V soboto sem nastopil prvič v sezoni, zato sem bil premalo sproščen. Danes sem se sestavil in zmogel dva dobra skoka, podobna kot na treningih,« je za STA pojasnil 18-letni Zajc, Semenič pa ga je dopolnil: »V preteklih letih sem imel ob začetku sezone večje težave kot letos. Preveril sem, kje sem. Zraven sem z dobrim in slabim skokom, kar je obetavno.« Sezona se bo čez dva tedna nadaljevala v poljski Visli, kamor bo glavni trener Gorazd Bertoncelj odpeljal celotno ekipo A in Nagliča.
 

Komentarji: