Sofia Goggia: Bala sem se, da je konec mojega smučanja

Po hudi februarski poškodbi odlična italijanska smučarka napoveduje vrnitev na sneg v juliju, ko bo predvidoma vadila na enem od ledenikov.
Fotografija: Sofia Goggia že dolgo sodi med smučarsko elito. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Odpri galerijo
Sofia Goggia že dolgo sodi med smučarsko elito. FOTO: Tiziana Fabi/AFP

Velik del akterjev zimske športne scene je v teh dneh na zasluženih počitnicah. Nekateri pa si ne morejo privoščiti brezskrbnih potovanj, saj čas namenjajo okrevanju po poškodbah. In med te sodi Sofia Goggia, italijanska smukaška šampionka, v zadnjih letih velika tekmica naše Ilke Štuhec.

Februarja letos je med treningom staknila hudo poškodbo golenice, v hipu je bilo sezone za njo konec, pomislila je obenem, da se bo pri 31 letih morala posloviti od tekmovalnega športa. »Grozno sem se počutila, jokala sem in se bala, da bo vse skupaj konec. Spoznala sem, da nikjer v življenju ne čutim tako močnega adrenalina kot na štartu sleherne tekme. Zato si želim smučati, dokler bo le mogoče,« je povedala v pogovoru za spletno stran Mednarodne smučarske zveze (FIS) in razgrnila tudi optimizem: »Verjamem, da bom v juliju na ledeniku, nato pozneje pa na snežnih pripravah v Južni Ameriki.«

Tej odlični smučarki in olimpijski prvakinji iz Pjongčanga 2018 so sicer poškodbe večkrat prekinjale športno pot: Tako je zaradi poškodbe kolena morala izpustiti svetovno prvenstvo 2021 v domovini (Cortina d'Ampezzo), leto pozneje pa si je zlomila roko.   

Preberite še:

Komentarji: