Zupančič: Nika in Ema sta prikazali po en dober skok

Na današnji superekipni tekmi svetovnega pokala v japonskem Zau sta Ema Klinec in Nika Križnar zasedli peto mesto.
Fotografija: Slovenske smučarske skakalke so se na Japonskem osredotočile na jutrišnjo tekmo svetovnega pokala. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Slovenske smučarske skakalke so se na Japonskem osredotočile na jutrišnjo tekmo svetovnega pokala. FOTO: Blaž Samec

Avstrija je v postavi Eva Pinkelnig - Chiara Kreuzer (624,6 točke) z veliko prednostjo zmagala na današnji superekipni tekmi svetovnega pokala v japonskem Zau. Na tekmi dvojic v treh serijah sta na zmagovalnem odru končali še Norveška (589,3) in Nemčija (581,8), za Slovenijo sta Ema Klinec in Nika Križnar zasedli peto mesto s 574 točkami.

V Zau so prvič izpeljali tako imenovano superekipno tekmo, na kateri po dve skakalki zastopata državo, te pa se pomerijo v treh serijah. Najboljših osem izmed dvanajstih dvojic se je uvrstilo v tretjo serijo. Skakalci bodo v tej obliki prvič izvedli tekmovanje sredi februarja v Lake Placidu.

Prepričljivo zmago je dosegla avstrijska dvojica Pinkelnig - Kreuzer;

Prepričljivo zmago je dosegla avstrijska dvojica Pinkelnig - Kreuzer; omenjeni skakalki sta že na petkovi posamični tekmi stali na zmagovalnem odru. Vodilna v svetovnem pokalu Pinkelnig je še sedmič zaporedoma na posamičnih tekmah stala na stopničkah.

Zoran Zupančič FOTO: Mavric Pivk
Zoran Zupančič FOTO: Mavric Pivk
Slovenki Klinec in Križnar danes nista bili najbolje razpoloženi. Klinec je sicer v uvodnih dveh serijah odlično nastopila, po prvem skoku je Slovenija na drugem mestu zgolj za tri desetinke točke zaostajala le za kanadsko zmagovalko petkove tekme, Alexandrio Louttit. Križnar pa je v prvih dveh serijah le zmajevala z glavo, svoj najboljši nastop pa je pokazala v tretji, a več kot do petega mesta tokrat ni šlo.

»Danes smo imele malo drugačno tekmo s tremi skoki. Dva sta boljša kot na petkovi tekmi, zadnjega pa sem šla na vse ali nič. Dobila sem precej malo. Prva skoka pa sta tista, na katerih bom gradila naprej. Čestitke tekmicam, ki so bile danes boljše,« je dejala Klinec, danes bolj razpoložena v slovenskem paru.

Selektor Zoran Zupančič je povedal, da je tekma potekala v zelo meglenem vremenu s slabo vidljivostjo. »Težko smo videli napake zaradi goste megle, a glede na rezultate je bilo teh napak kar nekaj. Povprečni skoki. Le zadnji skok Nike Križnar in pogojno tudi prvi Eme Klinec bi bila dovolj za stopničke, če bi bili punci take skoke sposobni nanizati v seriji. Sicer sta žal naredili preveč napak in tu je peto mesto,« je dejal glavni trener. V nedeljo ob 8. uri po srednjeevropskem času sledi še tretja tekma svetovnega pokala na tem japonskem prizorišču.

Preberite še:

Komentarji: