Švedinje že blestijo, slovenski tabor daleč od najboljših

Na uvodni tekmi sezone na razdaljo točke za Evo Urevc (41.), Anjo Mandeljc (47.) in Miho Šimenca (48.), saj jih v tej sezoni razdelijo med prvih 50.
Fotografija: Tudi drugi dan uvoda v Ruki zmaga Švediinj, tokrat Emme Andersson. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP
Odpri galerijo
Tudi drugi dan uvoda v Ruki zmaga Švediinj, tokrat Emme Andersson. FOTO: Heikki Saukkomaa/AFP

Švedinja Ebba Andersson je zmagovalka ženske preizkušnje na 10 km klasično za svetovni pokal v smučarskem teku v Ruki na Finskem. Prvo tekmo na razdaljo v letošnji sezoni je na drugem mestu končala Američanka Rosie Brennan (+ 4,9 sekunde). Slovenki Eva Urevc (+ 2:12,5) in Anja Mandeljc (+ 2:32,2) sta tekmo sklenili daleč za najboljšimi – na 41. in 47. mestu.

Po petkovem uvodnem šprintu, kjer je prav tako slavila Švedinja Emma Ribom, je danes sledila še uvodna preizukšnja na razdaljo. Slovenk v petek ni bilo na startu šprinta, tokrat sta nastopili omenjeni dve tekmovalki. Za zmagovalko sta zaostali več kot dve minuti, a točke tudi letos delijo za prvo petdeseterico, tako da sta Slovenki prišli do prvih točk v novi sezoni.

Podobno kot v petkovem šprintu so tudi današnjo žensko tekmo v samem vrhu krojile švedske tekmovalke. Na najnižjo stopničko na zmagovalnem odru je stopila Frida Karlsson (+ 9,9), četrta je bila z zaostankom več kot 20 sekund Moa Ilar. 

Norvežan Martin Løwstrøm Nyenget pa je zmagovalec  uvodne moške preizkušnje na razdalji, prav tako na 10 km s klasičnim korakom. Premiero je v tej discplini na drugem mestu z le 2,9 sekunde zaostanka končal domačin Iivo Niskanen, bron pa je pripadel še enemu norveškemu adutu – Eriku Valnesu (+ 9,7)  Slovenca Miha Šimenc (+ 1:23,5) in Vili Črv (+ 2:34,5) sta zasedla 48. in 76. mesto. 

Preberite še:

Komentarji: