Svetovni prvak Reichelt si je med nogometom zlomil palec na nogi

Ni še znano, ali se bo avstrijski smučarski veteran lahko naknadno pridružil reprezentančnim kolegom na pripravah v Čilu.
Fotografija: Hannes Reichelt je imel precej smole med igranjem nogometa. FOTO: Philipp Guelland/AFP
Odpri galerijo
Hannes Reichelt je imel precej smole med igranjem nogometa. FOTO: Philipp Guelland/AFP

Zermatt – Avstrijski alpski smučar Hannes Reichelt, z 38 leti eden najstarejših v beli karavani, se je poškodoval na reprezentančnih pripravah v švicarskem Zermattu. Za superveleslalomskega svetovnega prvaka iz Beaver Creeka leta 2015 in podprvaka iz Garmischa 2011 je bilo usodno igranje nogometa, med katerim si je zlomil palec na desni nogi, zato čuti neznosne bolečine, če obuje smučarski čevelj. Njegova udeležba na pripravah v Južni Ameriki je zato zaenkrat še vprašljiva.


V Čile morda naknadno


Kot STA povzema navedbe avstrijske smučarske zveze, bo v tednu dni znano, ali bo lahko zmagovalec trinajstih preizkušenj svetovnega pokala (po šestih v obeh hitrih disciplinah in ene veleslalomske) ter pred natanko desetletjem dobitnik superveleslalomskega malega kristalnega globusa naknadno odpotoval na snežne priprave v Čile, kamor so njegovi reprezentančni kolegi prispeli predvčerajšnjim, tam pa bodo ostali štiri tedne. V minuli zimi svetovnega pokala je veteran trikrat pristal na stopničkah, vselej je bil tretji.
 

Komentarji: