Svetovni prvaki Švicarji nepremagljivi tudi na finalu v Andori

V velikem finalu so bili boljši od Norvežanov, tretje mesto Nemcem, Slovenija svoje ekipe ni imela.
Fotografija: Wendy Holdener (desno) je Švici pomagala do končne zmage. FOTO: Javier Soriano/AFP
Odpri galerijo
Wendy Holdener (desno) je Švici pomagala do končne zmage. FOTO: Javier Soriano/AFP

Soldeu – Potem ko so alpski smučarke in smučarji v minulih dneh na finalu sezone svetovnega pokala v Andori pod streho spravili preizkušnje v hitrih disciplinah, konec tedna pa jih čakata še tehnični, so danes prehod opravili z ekipno tekmo, ki se je izšla po željah Švicarjev, ki so v velikem finalu odpravili Norvežane.


37 stotink razlike


Sprva ni dišalo po takšnem razpletu, saj sta prva norveška predstavnika, Thea Louise Stjernesund in Leif Kristian Nestvold-Haugen, brez težav odpravila Aline Danioth in Ramona Zenhäuserna. Vendar pa sta nato zamujeno izničila Švicarja Wendy Holdener in Daniel Yule, tako da je bila naposled razlika med zasedbama 37 stotink.


Brez Slovenije


Švica je tako potrdila naslov ekipnih svetovnih prvakov. V malem finalu je Nemčija po srditem boju odpravila Kanado, medtem ko so se nekatere smučarske velesile – Avstrija (seveda brez Marcela Hirscherja), Francija, Italija in Švedska – opekle že v četrtfinalu. Slovenija svoje četverice na tej preizkušnji, ki se je je udeležilo zgolj devet reprezentanc, ni imela.

Komentarji: