Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

SŽ Olimpija prek Slavije Junior do druge finalne vozovnice

Hokejisti SŽ Olimpije so drugi finalisti letošnje izvedbe pokalnega tekmovanja. Zmaji so v polfinalu v gosteh premagali Slavijo Junior s 7:0 (3:0, 2:0, 2:0).
Hokejisti SŽ Olimpije se bodo v velikem finalu pričakovano pomerili z večnimi gorenjskimi tekmeci. FOTO: Leon Vidic/Delo
Hokejisti SŽ Olimpije se bodo v velikem finalu pričakovano pomerili z večnimi gorenjskimi tekmeci. FOTO: Leon Vidic/Delo
Š. R., STA
21. 9. 2022 | 21:20
1:45

Že v torek si je finale zagotovila zasedba Sija Acronija Jesenic, ki je v gosteh premagala LEDX Celje s 4:0 (3:0, 1:0, 0:0). Za branilce naslova iz Tivolija so že v prvi tretjini zadeli Žiga Pance, Rok Kapel in Joseph Garreffa, v drugi sta bila uspešna Carl Neill in Nik Simšič, v tretji pa še dvakrat Miha Beričič.

Finale pokalnega tekmovanja je v tej sezoni predviden za 28. september, gostitelj pa bo jeseniška ekipa. V lanski sezoni, ko je pokal potekal po turnirskem sistemu, so v finalu na Bledu Ljubljančani s 3:1 premagali Jeseničane. Slovensko hokejsko pokalno tekmovanje se v tej sezoni sicer ni začelo po predvidenem scenariju. Četrtfinalni tekmi sta namreč odpadli, niso pa ju nadomeščali, zato sta se Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija uvrstila v polfinale brez boja.

Ljubljančani bi morali igrati tekmo z Mariborom, a je zaradi premajhnega števila igralcev pri slednjem niso izvedli. Že pred tem pa je odpadla tekma med kranjskim Triglavom in Sijem Acronijem Jesenicami zaradi podobnih razlogov. V pokalno tekmovanje se je sicer v tej sezoni prijavilo šest ekip.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine