Tim Mastnak ponovil Margučevo mesto z Rogle

Najboljši Slovenec tudi v paralelnem veleslalomu v Simonhöheju do četrtfinala.
Fotografija: Tim Mastnak se je v Avstriji prebil do četrtfinala. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Odpri galerijo
Tim Mastnak se je v Avstriji prebil do četrtfinala. FOTO: Borut Živulović/Reuters

Paralelni veleslalom svetovnega pokala v avstrijskem Simonhöheju je bil za slovenske deskarje podobno uspešen kot tekma na Rogli pred dvema dnevoma. Tokrat so se sicer trije uvrstili v izločilne boje, a stopničke so se spet izmuznile. Najboljši je bil Tim Mastnak, ki je zasedel sedmo mesto. Žan Košir je bil enajsti, Gloria Kotnik pa 15. Rok Marguč je obstal v kvalifikacijah, zasedel je 19. mesto.

Mastnak je bil v kvalifikacijah osmi, Košir pa deveti, zato sta se v osmini finala pomerila med seboj. Mastnak je bil boljši za sedem stotink sekunde, v četrtfinalu pa je potem zaostal za Italijanom Danielejem Bagozzo, najhitrejšim v kvalifikacijah in tudi končnim zmagovalcem.

»Pokazal lepe vožnje, čeprav je bila podlaga izredno zahtevna. To mi načeloma ne ustreza, a sem dobro tekmoval. Na slovenskem dvoboju sva se oba zelo dobro peljala in je bilo lepo za pogledati, pa še majhna razlika je bila. Lepa tekma in sem zadovoljen, ker sem se dobro znašel v težkih razmerah, žal pa ni šlo višje od sedmega mesta,« je dejal Mastnak.

Slabe volje ni bil niti Košir: »Uspelo mi je premagati urok Simonhöheja. To je bilo edino prizorišče, kjer še nikoli nisem bil v izločilnih bojih. V kvalifikacijah sem prikazal dve solidni vožnji. Nato pa v osmini finala tekma mož na moža. Bil sem na malenkost slabši progi, ki mi ni omogočala prave vožnje neposredno na vratca. Na koncu je majhna razlika sedmih stotink, a dvoboj je pomenil, da smo Slovenci imeli enega predstavnika v četrtfinalu in to je znak, da smo v dobri formi.«

V finalu je Italijan Bagozza, ki je zmagal petič v svetovnem pokalu, a prvič v veleslalomu, premagal vodilnega v svetovnem pokalu in zmagovalca Rogle, Avstrijca Benjamina Karla. Tretje mesto je zasedel še en Avstrijec Fabian Obmann.

Pri dekletih je sedmič v karieri zmagala Avstrijka Sabine Schöffmann – v osmini finala je izločila edino Slovenko. Po štirih uvrstitvah na zmagovalni oder je v sezoni zmagala prvič. V finalu je bila boljša od Čehinje Zuzane Maderove, ki je s tem dosegla svoj rezultat kariere. Tretje mesto je zasedla Italijanka Elisa Caffont.

Komentarji: