Timi Zajc spet napovedal naskok na deseterico

Celotna peterica slovenskih smučarskih skakalcev se je prebila na jutrišnjo tekmo poletne VN v Einsiedelnu.
Fotografija: Timi Zajc znova dokazuje, da je poleti med Slovenci v najboljši formi. Foto Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Timi Zajc znova dokazuje, da je poleti med Slovenci v najboljši formi. Foto Jože Suhadolnik/Delo

Einsiedeln – Vseh pet slovenskih smučarskih skakalcev se je skozi današnje kvalifikacijsko sito prebilo na jutrišnjo tretjo posamično preizkušnjo poletne velike nagrade FIS te sezone v švicarskem Einsiedelnu. Ponovno je bil najbolj prepričljiv mladi Timi Zajc, ki je s poskusom, dolgim 109 metrov, in iztržkom 126,6 točke zasedel deseto mesto v kvalifikacijah, s čimer je napovedal nov naskok na petnajsterico – uvodoma je bil namreč v Visli deveti, v Hinterzartnu pa dvanajsti.


Izpadla le dva kvalifikanta


Ostali Slovenci so bili precej manj prepričljivi, vendar pa se jim za napredovanje na jutrišnjo tekmo – z začetkom ob 18. uri – ni bilo treba bati, saj so izpadli le štirje kvalifikanti (dva od njih sta bila diskvalificirana). Tilen Bartol je z višjega zaletišča potegnil do 108.5 metra (113,6 točke; 29. mesto), Ernest Prišlič do 106 metrov (111,2 točke; 36. mesto), Tomaž Naglič do 102 metrov (110,0 točke; 38. mesto), Domen Prevc pa do 102.5 metra (107,5 točke; 41. mesto).


Poljaki spet dominantni


Očitno pa bodo svojo poletno prevlado nadaljevali Poljaki. Piotr Zyla, trenutno drugouvrščeni v skupni razvrstitvi, si je namreč pokoril vso konkurenco s skokom, dolgim 112.5 metra (137,3 točke), s čimer je za 1,1 točke ugnal tudi daleč najdaljšega v kvalifikacijah, rojaka Dawida Kubackega (116.5 metra), ki pa ga je zmage stal precejšnji vetrovni odbitek, obenem se je pognal z višjega zaletišča kot Zyla in še drugi rojak Kamil Stoch. Zmagovalec prvih dveh preizkušenj je kvalifikacije končal na šestem mestu (131,3 točke) z le pol metra večjo daljavo od Zajca.
 

Komentarji: