Tini št. 8, Meti 15

Danes ob 10. uri štart prvega ženskega veleslaloma, ob 13. uri druga proga.
Fotografija: Tina Robnik, novi glavni trener Sergej Poljšak in Ana Bucik nasmejano v pričakovanju nove sezone. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Tina Robnik, novi glavni trener Sergej Poljšak in Ana Bucik nasmejano v pričakovanju nove sezone. FOTO: Jure Eržen/Delo

Glede na razmerja moči iz prejšnje sezone je Meta Hrovat (danes bo imela štartno številko 15) udarna slovenska tekmovalka na premieri, toda visoko merita tudi Ana Bucik (24) in Tina Robnik (8). Slednja je zdaj članica prve jakostne skupine, tudi zato se prav veseli prve tekme. »Moj cilj bodo uvrstitve med petnajsterico, v Söldnu mi ponavadi ustreza ta dolga proga,« pravi Lučanka, sicer zelo pridna tudi v študijskih klopeh. Nazadnje je opravila strokovni izpit iz socialnega varstva, v naslednjih tednih pa bo nadaljevala pisanje magistrske naloge, ki jo namerava končati v tem študijskem letu. Med Slovenkami bo nastopila še Neja Dvornik (60), tekmo bo odprla Švicarka Wendy Holdener.


Ostali v Novi pošti


Na prizorišču uvodne tekme sezone vladajo posebne razmere, tokrat ni številnih obiskovalcev, v Söldnu in nekaterih okoliških vaseh so zgolj udeleženci prireditve. Slovenska reprezentanca je ostala v svoji dolgoletni bazi, hotelu Neue Post (Nova pošta), tam so tako kot že vrsto let tudi francoske smučarke. Poročevalcem pa so prireditelji dodelili namestitve, proste izbire ni bilo. Cena je enotna: v penzionu je soba z bogatim avstrijskim zajtrkom 70 evrov na noč, v hotelih pa polpenzionska oskrba z zajtrkom in večerjo dvakrat več – torej 140 evrov.

Preberite še:

Komentarji: