Trojna japonska zmaga in brez slovenskega presežka

Rjoju Kobajaši razred zase na prvi tekmi za veliko nagrado FIS v Hakubi, od Slovencev najbolje razpoložen Tilen Bartol (18.).
Fotografija: Japonski skakalni zvezdnik Rjoju Kobajaši je prepričljivo zmagal na prvi tekmi v Hakubi. Foto: Marko Feist
Odpri galerijo
Japonski skakalni zvezdnik Rjoju Kobajaši je prepričljivo zmagal na prvi tekmi v Hakubi. Foto: Marko Feist

Hakuba – Na prvi od dveh tekem v smučarskih skokih za veliko nagrado FIS na Japonskem je domači zvezdnik Rjoju Kobajaši upravičil vlogo favorita in v spremenljivih razmerah zanesljivo zmagal s skokoma, dolgima 129 in 132,5 metrov. Najbolj – na 12,8 točke – se mu je približal rojak Jukija Sato (131 m in 134 m), popolno japonsko zmagoslavje pa je s tretjim mestom zaokrožil Keiči Sato (127,5 m in 123 m).

Slovenci so zaostali za svojimi sposobnostmi in pričakovanji, še najbolje se je z 18. mestom odrezal Tilen Bartol (124 m in 112,5 m), ki se mu je po uvodni seriji, po kateri je bil deveti, nasmihala dosti boljša uvrstitev. V okrnjeni konkurenci 46 tekmovalcev iz trinajstih držav sta se do točk dokopala tudi Žiga Jelar (115 in 117 m) in Jernej Damjan (115 in 115 m), ki sta pristala na 23. oziroma 24. mestu.

Rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi je zadržal Timi Zajc, ki tako kot mnogi asi ni odpotoval v Hakubo, kjer bo jutri (z začetkom ob 11.30 po srednjeevropskem času) na sporedu še druga tekma.

Komentarji: